Lifestyle

Hoe maak je een mooi LinkedIn-profiel?

Als je gaat solliciteren, wordt er niet alleen naar je cv gekeken maar ook naar je LinkedIn-profiel. Hoe zorg je er nu voor dat jouw profiel boven dat van anderen uitstijgt. In dit blog krijg je van Dames van Nu 10 nuttige tips om het maximale uit LinkedIn te halen. 

#1 Plaats een goede profielfoto

Zorg voor een professionele foto, geen kiekje ‘waar je zo leuk op staat’, maar een professionele foto waarop je gezicht goed te zien is. Zorg ook voor een herkenbare foto, niet een van jaren geleden, en kijk (liefst lachend en ontspannen)  in de camera. Professionele kleding helpt hier ook zeker bij.

#2 Wat wil je bereiken?

In de samenvatting biedt Linkedin je de mogelijkheid om jezelf te profileren. Waar je cv naar het verleden kijkt, kun je de samenvatting gebruiken om een blik op de toekomst te werpen: wat wil je bereiken, waar wil je naar toe werken. Belangrijk hierbij is om een goede focus te kiezen door een duidelijke keuze te maken voor je doel(en).

#3 Wees to-the-point

Als je de tekst voor de samenvatting schrijft, wees dan zo concreet mogelijk en hou je potentiële werkgever (of de recruiter) in het achterhoofd: waar is die naar op zoek? Wat vindt hij of zij interessant om over jou te lezen? 

#4 Gebruik keywords

Gebruik in je samenvatting (en in je cv) belangrijke woorden waarvan je weet dat jouw potentiële opdrachtgever (of recruiter) er op zoekt.

#5 Gebruik het LinkedIn portfolio

Linkedin biedt tegenwoordig de mogelijkheid om je samenvatting (en je cv) kracht bij te zetten door een portfolio, je kunt hier bestanden uploaden. Denk bijvoorbeeld aan een korte video waarin jij iets over jezelf vertelt. Vermeld ook zeker de interessante artikelen die je hebt geschreven. 

#6 Beschrijf je werkzaamheden

Gebruik je LinkedIn-profiel ook om -naast je functietitel- je belangrijkste werkzaamheden te beschrijven. Probeer ook hier zo concreet mogelijk te zijn en rekening te houden met de zoekwoorden waarop recruiters en werkgevers zoeken. Zo word je gevonden door de juiste potentiële werkgevers.

#7 Laat zien waar je trots op bent

Het kan handig zijn, zeker als dat belangrijk is voor de functie waarnaar je op zoek bent, om ook je behaalde resultaten in je cv te noemen en nader toe te lichten. Wees niet te uitgebreid, want een cv mag maximaal maar 2 kantjes zijn. Een kleine vermelding is wel handig, want dan komen er in het sollicitatiegesprek zeker vragen over. 

Beschrijf op je LinkedIn-profiel waar je trots op bent

#8 Welke projecten?

Heb je in het verleden interessante projecten gedaan? Ook die kun je beschrijven. Handig is dat je aan een project ook direct de mensen kunt koppelen met wie je dat project hebt uitgevoerd en dat je kunt een project kunt koppelen aan een baan die op je LinkedIn-profiel hebt gezet. 

#9 Skills op LinkedIn

Linkedin biedt je ook de mogelijkheid om je vaardigheden (skills) aan te geven. Je kunt zoveel skills aanmaken als je zelf wilt, maar ook hier geldt: wees zo concreet en relevant mogelijk en houd je potentiële werkgever en de recruiters in je achterhoofd. Leuk is ook dat mensen die jou kennen je skills kunnen bekrachtigen.

#10 Aanbevelingen

Vraag gerust aan mensen of ze een aanbeveling voor je willen schrijven, dat vindt niemand gek, maar vraag het alleen als ze ook echt iets zinnigs over je kunnen zeggen. En schrijf zelf ook eens een aanbeveling voor iemand. Kleine moeite, groot plezier!

Voor nog meer informatie geven wij je een korte video over de juiste opmaak van je LinkedIn-profiel:

Mooi LinkedIn-profiel maken? Check deze video!