Lifestyle

Zakelijk event? Bedrijfsfeestjes waar je u tegen zegt!

Een zakelijk event kan van alles zijn. Jullie jaarlijkse personeelsfeest, een bedrijfsjubileum, een netwerkborrel op een unieke feestlocatie of een dagje uit waar nog lang over wordt nagepraat bij de koffiemachine. Een Google search naar inspiratie levert al gauw miljoenen resultaten op, maar no worries: we helpen je met een cursus Eerste Hulp bij Zakelijk Events.

Tips voor een geslaagd zakelijk event

Ben jij de partyplanner binnen jullie bedrijf? Omdat je dol bent op netwerkborrels, teambuilding en andere groepsactiviteiten. Of omdat niemand anders zijn hand opstak toen de directie om vrijwilligers vroeg, dat kan natuurlijk ook 😉 Dan zijn tips en inspiratie waarschijnlijk van harte welkom. Hoe organiseer je het perfecte personeelsfeest? Wat zijn leuke teamuitjes? Welke ingrediënten mogen niet ontbreken op een netwerkborrel? En hoe voorkom je chaos in de organisatie van een zakelijk evenement?

We hebben een lijstje met business events voor elke gelegenheid gemaakt én geven tips voor bedrijven die te weinig tijd hebben om zelf iets te plannen.

Het perfecte personeelsfeest

Een personeelsfeest kan vele aanleidingen hebben. Het bedrijf viert een jubileum, er is een belangrijke nieuwe klant binnengehaald, een collega is zoveel jaar in dienst of jullie sluiten het jaar gezellig met z’n allen af. Wat de reden ook is, één ding heeft elk personeelsfeest met elkaar gemeen: het moet een onvergetelijke dag worden. Eén die collega’s dichterbij elkaar brengt en de productiviteit nieuwe impulsen geeft. 

Voordat je begint met plannen is het goed om eerst over een thema na te denken. Dit kan zo simpel zijn als Kerst of een 25-jarig bedrijfsjubileum, maar bijvoorbeeld ook een zomers tuinfeest of een chique gala. Stap 2 is de locatie. Ben je op zoek naar een unieke feestlocatie die bij het thema past of beschikt het bedrijfspand over een geschikte ruimte? En dan volgen natuurlijk nog de uitnodigingen, de dresscode, de aankleding en de catering. Tip: vergeet de muziek niet. Met een goede band of dj zit de sfeer er in no time in!

Groepsactiviteiten voor teambuilding

Een bedrijfsfeest kan ook een actief uitje zijn. De onderlinge banden versterken met een flinke dosis teambuilding. Een tour over de Veluwe op een stoere E-Chopper bijvoorbeeld, een helikopterdropping, een escape room, een graffiti workshop, op avontuur in een legertruck of een dagje cruisen in een Mini. Er zijn tal van leuke bedrijfsuitjes. Let bij het plannen van een actief uitje wel op de toegankelijkheid voor jong en oud. Je wilt immers dat iedereen met volle teugen kan genieten van jullie dagje weg. 

De liefde van de klant gaat door de maag

Een goede relatie met je klant is de basis voor een langdurige samenwerking. Die begint met een eerste indruk. Een warm welkom, een sfeervolle ambiance, borrels en bites – want net als in vele andere relaties geldt ook hier: de liefde van de klant gaat door de maag! Professionele catering is dan ook het basisingrediënt voor een geslaagde netwerkborrel, onze gouden tip! Wat je – naast een gastvrij onthaal en een mooie aankleding – ook vooral niet moet vergeten is de nodig bedrijfspromotie. Laat duidelijk zien dat jij de initiator van deze geslaagde bedrijfsborrel bent. Met banners, leuke give aways en met bordjes, glazen en andere accessoires met jullie bedrijfslogo erop.

Evenementenbureau

Alle feestlocaties door Google gehaald, social media afgestruind, actief bezig geweest met een enquête onder de collega’s, maar kom je tot de conclusie dat een evenement organiseren toch net een stapje extra vergt? Omdat je het groots wilt aanpakken. Of omdat je dagelijkse werkzaamheden al je tijd opslokken. Schakel een evenementenbureau in. Bedrijfsfeesten organiseren is hun vak, leuke groepsactiviteiten en succesvolle netwerkborrels hun specialiteit. Alles gaat in overleg met jou, het is dus alsnog jouw feestje! Het grote voordeel van een evenementenbureau is dat je op die manier zelf ook nog toekomt aan genieten, omdat alles tot in de puntjes voor je wordt geregeld.