Travel

5 Redenen waarom Thailand het ideale backpackland is

Tijdens het backpacken in Thailand ervaar je vrijheid in de puurste vorm. Je bent niemand iets verplicht en je vaart je eigen koers. Dit gevoel ervaar je zelfs al tijdens de aanloop naar de reis. Het bekendste en populairste backpackland is Thailand. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Lees deze blog en ontdek waarom jij graag in Thailand gaat backpacken.

#1 Thailand is very cheap

Het zal geen geheim zijn, maar reizen door Thailand is goedkoop. Als backpacker kun je er voor zo’n 25 euro per dag een briljante tijd hebben. Een fijne kamer kost je zo’n 6 euro p.p. en mocht je het echt goedkoop willen doen dan kun je voor minder dan de helft in een dorm slapen. Eten kost je al helemaal niets en voor een paar euro reis je 10 uur met de bus. Let dan toch op je uitgaven, want doordat het zo goedkoop is, koop je toch meer. Voordat je het door hebt ga je dan toch over je budget heen.

#2 De perfecte combi van cultuur, natuur en feesten

Thailand is om heel veel redenen al tientallen jaren ontzettend populair onder backpackers. Dit land biedt namelijk alles wat je zoekt tijdens een mooie reis. Ten eerste zijn er de sprookjesachtige eilanden met witte stranden en helder turqoise zee. Daarnaast kun je er prima jungletochten maken of een dagje olifanten wassen. De Thaise cultuur is totaal anders dan de Nederlandse. De oude tempels van Chiang Mai tonen je de rijke geschiedenis van het land. Niet te missen zijn natuurlijk de beroemde Full Moon Parties waar alles kan en niets moet.

#3 Het land van de glimlach

In Thailand kom je de hele dag in aanraking met mensen die vriendelijk lachen. De mensen zijn bijna altijd onwijs vriendelijk en zeker in de minder toeristische plekken zul je een positieve boost krijgen van de vrolijke omgang met elkaar. Weet wel dat het in de Thaise cultuur niet netjes is om ‘nee’ te zeggen wanneer iemand iets vraagt. Het kan dus bijvoorbeeld zo zijn dat iemand je de verkeerde kant opstuurt wanneer je de weg vraagt omdat hij niet wil zeggen dat hij de weg niet weet en je niet kan helpen.

#4 Er zijn nog steeds nieuwe plaatsen te ontdekken

Zelfs in het drukbezochte Thailand zijn nog vele prachtige plekken te ontdekken waar nog maar weinig reizigers komen. Bijvoorbeeld in het Oosten van Thailand komen nu nog bijna geen reizigers. Ook het diepe Zuiden is een streek waar weinig backpackers passeren. In deze richting zijn zelf nog enkele tientallen onbewoonde eilanden te vinden.

#5 Lekkerbekken opgelet

Als je Aziatisch eten houdt, dan ben je in Thailand aan het juiste adres! Voor 200 Bath (5 euro) heb je een volledige maaltijd. Van heerlijke kip van de BBQ tot gebakken noedels, street food van de Thaise markt kost niet veel en smaakt voortreffelijk. Net wakker na een strandfeestje of trek in Westers eten? Bij elke 7-Eleven store kun je voor een paar cent een heerlijke anti-katertosti kopen!

Thailand is ideaal te combineren is met andere landen. Als je je reis niet meer alleen wilt voortzetten, dan heb je binnen no time een maatje gevonden. Het is een onwijs tof land waar ik nog veel meer over kan vertellen. Maar het beste is om het zelf te ontdekken. Ik wens je alvast big fun!

Reisinfo

Beste reistijd: November t/m februari. Buiten deze maanden ook prima te doen.
Visum: Nodig bij verblijf langer dan 30 dagen
Goedkoopste vliegticket aanbieders: Vliegtickets.nl
Beste hotel en hostel deals: Booking.com