Vakantie in eigen land vieren doe je zo
Travel

Hoe vier je vakantie in eigen land

De zomervakantie gaat er dit jaar voor de meeste mensen wat anders uitzien. Geen verre reizen of helemaal niet op vakantie. Het risico is voor plaatselijke lockdown zorgt ervoor dat we dichtbij huis blijven. In dit blog vertellen we jou hoe jij vakantie in eigen land kan vieren. Want Nederland heeft genoeg te doen om een fijne zomervakantie te hebben. 

Dagjes uit

Nederland kent talloze uitjes. Van wandelingen in het bos tot fietsen over de veluwe. Er is genoeg te doen in eigen land. Ga een dagje op stedentrip in een stad die je nog niet of nauwelijks kent. Zo krijg je het gevoel dat je toerist bent in eigen land. 

Leuk! Een dagje dierentuin

Ga je liever aapjes kijken? Nederland kent tientallen dierentuinen die het bezoeken waard zijn. De dierentuinen zijn landelijk verspreid, zo is er altijd één in de buurt. Hier spendeer jij gemakkelijk een halve dag. Combineer de dierentuin met een leuke stad en maak er een weekendje weg van. Een heerlijke mini vakantie in eigen land

Musea, genoeg te zien

Naast dierentuinen telt Nederland ontzettend veel leuke musea voor jong en oud. Bezoek het Rijksmuseum, van Goghmuseum of het Mauritshuis. Wil je meer interactie? Bezoek dan het corpus in Leiden en leer alles over je lichaam of ga op onderzoek uit in Nemo in Amsterdam. Wil je een zomer vol plannen met museumbezoekers overweeg dan een aanschaf van een museumjaarkaart. Hiermee bezoek je 400 musea in Nederland voor slechts een paar tientjes.

Ga een dagje varen

In de zomer zoekt Nederland massaal de verkoeling op. Nou kan je ervoor kiezen om in de file terecht te komen richting het strand of hutje mutje te gaan liggen bij het zwembad. Maar heb je al eens gekeken naar een huursloep. Nederland is omringt door water en op deze manier kun jij de leuke plekjes ontdekken via het water. Er zijn genoeg verhuurbedrijven waar jij een halve of hele dag een sloep kunt huren.

Schaf een caravan / camper aan

Wil jij gaan en staan waar en wanneer je wilt. Door een caravan of camper aan te schaffen is het mogelijk om door het hele land te rijden en te kamperen waar jij maar wilt. Wil je een lang weekend weg in Limburg, zoek een leuke camping op en ga er naar toe. Dat is de vrijheid die jij krijgt als je een caravan of camper koopt. Het voordeel is dat jij je eigen spullen altijd met je mee hebt.

Bezoek een vakantiepark

Wil jij er toch echt even tussenuit in eigen land maar je wilt geen eigen camper of caravan aanschaffen. Ga dan naar één van de vele vakantieparken in ons land. De meeste vakantieparken bevinden zich op een toplocatie midden in de natuur. Hier krijg je echt het gevoel dat je even weg bent en heb jij tijd om lekker bij te komen. En dat is nou echt het vakantiegevoel.