Lifestyle,  Travel

Een eigen blog starten doe je zo

Bloggen en reizen zijn beide hip. Het wordt dan ook vaak gecombineerd. Leuk om je reisverhalen vast te leggen in een blogvorm. Zowel voor jezelf om later terug te lezen, maar ook voor anderen om te zien wat je uitspookt. Je vrienden en familie blijven mooi op de hoogte en wie weet inspireer je nog wel mensen om dezelfde reisjes te maken als jij.

Gebruik een laptop 

Het is het beste om je verhalen direct op papier te zetten. Als de verhalen nog vers zijn schrijft dat het beste. Een laptop is net zo mobiel als jij en typt fijn. De HP Pavilion bijvoorbeeld is een licht model die je overal mee naartoe neemt. Eventueel breidt je dit nog uit met een los toetsenbord als je dat fijner vindt typen.

Het grootste voordeel is in ieder geval dat je overal onderweg direct aan de slag kunt. Bij internationale reizen heb je vaak veel reistijd. Bijvoorbeeld een bus, trein of vliegveld is een perfecte plek om alvast weer wat op papier te zetten. Het voordeel is ook dat je voor je blog schrijven dan geen internet nodig hebt.

Kies een eenvoudig te beheren systeem

Als je gaat bloggen, is WordPress één van de beste keuzes. Een eenvoudig what-you-see-is-what-you-get systeem. Standaard ziet de back end er al uit als een blogstructuur. Op die manier typ je eenvoudig je verhalen, verwerk je koppen en voeg je afbeeldingen toe. Ook kun je je verhalen open stellen voor reacties. Zo kunnen mensen reageren en vragen stellen waar jij vervolgens weer op kunt reageren.

Door een eigen domeinnaam te registreren geef je herkenbaarheid en bekendheid aan je blog. Volgers en lezers kunnen je eenvoudig volgen en up to date blijven. 

Verder regel je je domeinnaam via een hostingpartij, zodat je weet dat je website altijd probleemloos en veilig online is.

Als laatste kies je, bijvoorbeeld binnen WordPress, een thema die jouw blog een fijne uitstraling geeft. Maak het niet te druk, maar kies voor gangbaar en overzichtelijk. Natuurlijk spreken je reisfoto’s tot de verbeelding bij de verhalen die je schrijft. Dus kies een thema die afbeeldingen mooi laat terugkomen op de overzichtspagina.

Koppel met social media

De belangrijkste vraag is altijd: Hoe komen mensen op mijn blog?

Het is wat overdreven om betaald te gaan adverteren. En qua organische vindbaarheid is de kans niet groot dat je direct gaat ranken. Gebruik daarom social media. Natuurlijk volgen je vrienden en kennissen je al. Maar door slim gebruik te maken van hashtags of in diverse groepen je content te delen, bereik je nieuwe mensen. Dit zijn allemaal potentiële volgers die geïnspireerd kunnen raken door jouw ervaringen. Houd het wel relevant, want het moet niet als spam overkomen. Dit geldt zowel voor de te gebruiken hashtags als voor de pagina’s waar je je content deelt. Ook is social media de plek om mensen te prikkelen bij bijzondere foto’s van je reis. Veel plezier en succes met je nieuwe blog.

 

Reacties uitgeschakeld voor Een eigen blog starten doe je zo