Travel

4 TIPS VOOR JE SELF DRIVE SAFARI DOOR BOTSWANA

De meeste mensen kiezen voor een safari met gids. Maar ben jij iemand die liever een self drive safari doet, dan zijn er dingen waar je wel rekening mee moet houden. Er is namelijk geen gids die je overal bij helpt. Hierbij zijn vier handige tips die jou tijdens je self drive safari botswana gaan helpen. 

INSCHRIJVEN BIJ PARKEN

Bij de ingang van de nationale parken staat altijd een receptie waar je je in moet schrijven. Ze vragen bijvoorbeeld wanneer je waar overnacht en wanneer je weer vertrekt. Geef dit ook zeker aan, want mocht je niet arriveren bij een park, omdat je bijvoorbeeld verdwaald bent, dan starten ze een zoektocht naar je. Dit kunnen ze natuurlijk alleen doen als jij hebt opgegeven wanneer je waar ongeveer bent. 

GEEN ETEN IN JE TENT

Tijdens je safari zal je vast een keer zelf moeten koken. Dit is helemaal niet erg, maar als je klaar bent bewaar dan je aangebroken verpakkingen of verse producten in een afgesloten kist. Zet deze kist vooral ook in de auto, waar je zelf niet slaapt. Je moet dit nooit open in je eigen tent laten liggen. Dieren zullen de geur van deze producten ruiken en je slaapplek omgooien om het eten te vinden. 

IN DE NACHT NAAR DE WC

Als je bij een rest camp aankomt krijg je vaak een kampeerplek toegewezen. Deze plek zal niet naast het toiletgebouw liggen. Mocht je in de nacht naar het toilet moeten, ga dan niet in het donker dat park overlopen. De kans is namelijk groot dat er roofdieren zijn. Als je naar het toilet moet, doe dit dan dicht bij je tentje, in bijvoorbeeld een plasemmer. 

KIES JE KAMPEERPLEK GOED

Voordat je ergens je auto of je tent plaatst, denk dat goed na over de plek. Je wil niet je tent plaatsen op een olifantenpad. Want een olifant zal gewoon over je tentje heen lopen. Daarnaast wil je jouw tent ook niet onder een grote boom met grote horizontale takken neerzetten. Hierin kunnen zich namelijk luipaarden bevinden. Kies ook niet een plek dicht bij een rivier. In de nacht kunnen er namelijk nijlpaarden uit komen die op het land gaan eten. Het is belangrijk om een open plek te kiezen, waar geen grote boom op staat en niet te dicht bij een rivier ligt. 

 

ZORG ALTIJD VOOR EEN VOLLE TANK

Wat heel belangrijk is tijdens je self drive safari, is dat je altijd zorgt voor een volle tank voordat je een park ingaat. Ook al is je tank maar voor een kwart leeg, altijd vol tanken. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat je toch ergens verdwaald of dat je een stuk moet omrijden. Er zijn daar natuurlijk niet overal tankstations. Het is daarom belangrijk dat je voordat je ergens weggaat zorgt dat de tank van je auto vol is.

Reacties uitgeschakeld voor 4 TIPS VOOR JE SELF DRIVE SAFARI DOOR BOTSWANA