Travel

Leuke zomeruitjes voor een klein budget

Tijdens de zomer is het leuk om van alles te ondernemen met dit mooie weer. Maar de deur uitgaan kost vaak al veel meer geld dan binnen blijven zitten. Toch hoef je niet gelijk naar Thailand als je van de zon wil genieten. Wij hebben de leukste budget tips voor de zomer in dit blog voor jou gezet. Het enige wat je na het lezen hoeft te doen, is lekker te genieten van de zon

Dagje strand met een klein budget

Je hoeft niet bij die dure strandclub te zitten om het onwijs naar je zin te hebben. Je kan ook je eigen drank en eten meenemen in een klein koeltasje. Dat is het draagbare alternatief voor die grote koelbox van je vader en moeder van vroeger. De kleine koeltas past makkelijk aan je stuur, op je fietsmand of in je bagagedrager. Het scheelt namelijk enorm veel geld om het eten te kopen in de supermarkt in plaats van bij de strandtent. Zo kun je met een klein budget toch gewoon naar het strand. Ga op de fiets om lekker in beweging te blijven en benzinekosten te besparen. 

In het park

Bijna alle steden en dorpen hebben mooie parken aangelegd, omdat groen heilzaam is voor het hoofd en hart. Waarom zou je daar niet gratis van mogen genieten? Bel je vrienden op, neem een voetbal of een kaartspelletje mee en regel onderling het bier of de wijn. Maak desnoods een potje waarin iedereen een gelijk bedrag inlegt. Zo krijg je ook geen scheve gezichten wie er nu een rondje gaat halen. Het leuke is dat je ook nog heel veel andere mensen uit jouw stad of dorp kan tegenkomen die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt ontmoet. Hoe fijn is het om nieuwe vrienden te maken?

Op de fiets

Bijna elke Nederlander heeft er wel eentje in de schuur staan: de oude vertrouwde fiets. Een rondje fietsen kost niets en weet je dat fietsen heel erg goed is voor de benen, billen en bloedsomloop. Neem je eigen drankjes mee of ga bij een idyllisch tentje onderweg wat drinken. Die zijn vaak nog veel voordeliger dan een chique tent in de stad of aan het strand. Fietsen scheelt dus benzinekosten en je ziet ook nog eens een stuk meer van de nabije omgeving met de auto. Wel zo mooi om meer van het Nederland in jouw buurt te leren kennen. 

Klein budget? Ga wandelen

Ook lekker sportief net als fietsen, maar het kost vrijwel niets. Neem een wandelmaatje mee en een paar goede schoenen. Vergeet ook vooral niet goed water te drinken als je in de zon loopt. Het is ook erg lekker om fruit of stukjes komkommer mee te nemen. Dat is goed voor extra hydratatie en de nodige, dagelijkse vitaminen. Neem het allemaal mee van thuis of uit de supermarkt, zo ben je geen dief van je eigen portemonnee. 

Dagje varen

Botenverhuurbedrijven schieten nu als paddenstoelen uit de grond, want een dagje varen is een van de fijnste dingen om te doen als het warm weer is. Check goed de prijzen van de verschillende aanbieders in de buurt. Een boot huren kost ongeveer 100-150 euro per dag. Met een groep van 10 mensen ben je voor een klein bedrag toch een hele dag onder de pannen. Ook voor een dagje varen geldt: maak een potje of laat iedereen zijn/haar eigen spullen kopen. Dan ben je voor een klein bedrag toch een hele dag weg. 

Wij denken dat de bovenste tips jou de garantie geven op genieten in de zon. Heb jij nog meer tips voor ons? Wij zijn benieuwd, dus laat het ons zeker weten. Voor nu wens Dames van nu je een hele mooie en zonnige zomer!