Lifestyle

Waarom een refurbished telefoon?

Niet alleen mannen, maar ook vrouwen zijn gek op de nieuwste gadgets. Niet voor niets staan er lange rijen voor de winkels van telefoonproviders als er een nieuw toestel is uitgebracht door de grotere merken. Toch kiezen steeds meer mensen voor een refurbished smartphone. Waarom zou je dat eigenlijk doen? Dames van Nu geeft je vier voordelen van een refurbished telefoon.

Refurbished smartphone: lagere prijs

De nieuwe toestellen worden alsmaar duurder. Voor die nieuwprijs kun je een leuke vakantie boeken of een nieuw bankstel kopen. Een andere optie is een toestel op afbetaling via de provider, maar dat betekent een impopulaire maatregel als een lening afsluiten. Het grote voordeel van een refurbished telefoon is dat de prijs veel lager ligt. Je hoeft dan niet in ene keer of maandelijks veel te betalen. Daarmee houd je weer geld over voor andere leuke dingen.

Milieuvriendelijk

Als je een refurbished smartphone koopt, krijgt een gebruikt toestel een tweede leven. Dit is een stuk duurzamer dan recyclen. Door een refurbished device te kopen in plaats van een nieuwe, bespaar je de kosten van energie en materiaal, vermindering van giftige stoffen en gevaarlijk afval en vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Ook help je mee met het terugdringen van onwettige (kinder)arbeid. Dat belt toch veel fijner?

Goede kwaliteit

Het is een verkeerde opvatting dat refurbished toestellen van matige kwaliteit zijn. Ze gaan dus niet sneller kapot dan een nieuw toestel. Refurbished smartphones zijn vaak modellen uit overproductie of oude leasetoestellen van bedrijven. Voordat de refurbished devices weer worden verkocht, worden ze op veel punten grondig gecheckt. Je hebt dus de garantie van een telefoon van goede kwaliteit. 

Refurbished: oudere modellen

Sommige consumenten willen een wat ouder model smartphone kopen omdat de prijs minder hoog is dan de laatste versie van een bepaald toestel. Of ze gebruiken hun toestel misschien helemaal niet zo veel en vinden alle toepassingen op het modernste toestel overbodig. In de bekende winkels zijn vaak geen oudere smartphones te koop. Green Mobile heeft hier wel een groot assortiment van. 

Heb jij een nieuwe telefoon nodig en wil je ook kostenbesparend en duurzaam bellen, appen en Instagrammen? Kijk dan vooral in de shop van Green Mobile!