daten als transvrouw
Lifestyle

Hoe kun je daten als transgender vrouw?

De laatste jaren is er veel meer aandacht voor transgenders gekomen. Hierdoor hebben we ook een enorme groei gezien in de acceptatie richting transgenders. Ook de dating scene rondom transgenders is daarom erg toegenomen. Toch blijkt het in de praktijk nog erg lastig voor transvrouwen om een goede date te vinden. In deze blog leggen wij je uit hoe je kunt daten als een transvrouw.

1. Zoek op de juiste plek

De beste tip die we je kunnen geven is het zoeken op de juiste plek. Zit jij als transvrouw voornamelijk op Tinder? Dan is de kans groot dat jouw doelgroep daar niet echt aanwezig is. Natuurlijk zijn er genoeg mannen op Tinder die wel een date met een trans vrouw zouden willen, maar laten we eerlijk zijn, de meeste niet. In plaats daarvan kan je beter op een ander platform op zoek gaan naar een date. Denk hierbij aan een service die echt gericht is op ts dating en niet algemeen. Zo vis je gelijk in de juiste vijver en dat scheelt een hoop tijd, gedoe en vooral energie.

2. Wees vanaf het begin eerlijk en duidelijk

Naast het online daten is er natuurlijk ook een genoeg te daten in real life. Als transvrouw kan je in Nederland gelukkig gewoon op zoek naar een date. Echter zien we wel dat transvrouwen in de steden over het algemeen meer dates aan de haak slaan dan op het platteland. Wil jij eens lekker uit je dak gaan én een date vinden? Dan kun je het beste naar de stad gaan. Echter maakt de plek niet zoveel uit als je niet direct eerlijk bent. Niet iedereen weet gelijk dat jij een transvrouw bent. Zorg daarom wel dat je dit eerlijk verteld. Zo voorkom je teleurstellingen en weet jij (maar ook je date) gelijk waar hij of zij aan toe is. 

3. Wees niet bang om afgewezen te worden

Eigenlijk kunnen we deze tip net zo goed aan iemand anders geven als aan een transvrouw. Afgewezen worden is namelijk inherent aan daten. Ook als transvrouw. Wees dus ook niet bang om een keer afgewezen te worden, dat maken we namelijk allemaal mee. Neem een afwijzing dan ook niet persoonlijk op, maar vergeet het en ga door met je (date)leven. Het heeft namelijk helemaal geen zin om in die negatieve spiraal te blijven hangen.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe kun je daten als transgender vrouw?