dubbelzinnige-bedrijfsnamen
Lifestyle

5 x de leukste dubbelzinnige bedrijfsnamen

Een huisarts met een toepasselijke achternaam, een copywriter met ‘Dikke Titels’, Eau Eau Den Haag en Huppel the pub. Dubbelzinnige bedrijfsnamen zijn vaak het bekende inkoppertje, maar je moet er maar net op komen! We hebben de 5 leukste voor je verzameld.

Dubbelzinnige bedrijfsnamen

Woordspelingen zijn een tijd lang de trend geweest voor bedrijfsnamen. Net één letter anders, zoals in ‘De Qapper’ bijvoorbeeld. Een verwijzing naar een bekend persoon: Pablo’s IJscobar en Plint Eastwood. Een letterlijke (grappige) vertaling van de werkzaamheden: stucadoorsbedrijf De Smeerbeer. Of een verbastering van een spreekwoord: Hou je Thai. De één vindt het plat, de ander kan er wel om lachen. Een bron van inspiratie voor campagnemateriaal en een bedrijfsnaam die met een flinke dosis humor aan zijn eigen branding werkt!

Dikke Titels

Dikke Titels is een trendy blogsite van copywriter Marlouk Rodijk met mode-, media-, lifestyle- en woontrends. Ze biedt op de website ook haar diensten aan: SEO, social en tekst. Die ‘dikke titels’ klinken in eerste instantie dus misschien grappig, maar zijn eigenlijk heel logisch!

Huppel the pub

De Huppel is een gezellig bruincafé in het oude centrum van Den Haag. Het is een speciaal biercafé, dat meer dan 150 soorten serveert. In 2018 werd het verkozen tot nummer één café van de Café Top 100. Zo zie je maar wat een beetje name branding kan doen 😉

Eau Eau Den Haag

Lotte Holtappels en Rosa Hagen hadden bij hun Haagse cateringbedrijf Haagse Hapjes behoefte aan een een eigen, uniek product om kraanwater een wat chiquere uitstraling te geven (een glas is zóóó 2015). Het resultaat? De Eau Eau Den Haag waterfles. Eerst alleen door Haagse Hapjes in gebruik genomen, maar later zo’n enorm succes dat ze nu voor iedereen verkrijgbaar zijn.

Dr. Pricker

De volgende in ons lijstje is dan weliswaar een bedrijfsnaam, maar zeker geen marketingtechnische keuze. Een huisarts is Deventer draagt de toepasselijke achternaam ‘Pricker’. Wellicht dat zijn voorouders ook in de medische wereld werkten en de naam echt een verbastering is. In de plantsoenendienst zou ‘een Pricker’ overigens ook niet misstaan!

Bread Pitt

Bread Pitt is een echte klassieker. Een lollige bedrijfsnaam die een glimlach op menig gezicht tovert en meteen duidelijk maakt wat de business is. Een klein, maar fijn bakkerszaakje in Amsterdam, met heerlijke sandwiches op het menu. Nu maar hopen dat Brad zelf een keertje aanschuift!