Huis zomerklaar maken
Interieur

Zo maak jij je huis zomerklaar

Tijdens de zomer wil je het liefst lekker de tuin in, lekker buiten geniet. Maar de binnenkant van je huis is net zo belangrijk. Dan wordt het misschien wel weer eens tijd om de woonkamer aan te passen aan de zomerse temperaturen en kleuren. Zo kan je tijdens de momenten dat het buiten iets minder is, heerlijk genieten in je nieuwe zomerse huis. 

Het huis zomerklaar maken

Ik hoor je denken waar begin ik mee? Met deze simpele tips weet jij wat je moet doen om jouw huis zomerklaar te maken.

Opruimen & weggooien

Begin met de basics in huis. Ga opruimen! Kijk welke spullen je al in tijden niet meer hebt gebruikt. Doe hetzelfde alleen met de spullen van je kinderen. Spelen ze ergens niet meer mee? Geef de spullen die je niet meer gebruikt weg of zet ze op marktplaats. Op deze manier ruim je lekker op en verdien jij er nog wat aan. 

Schoonmaken

Nadat je hebt opgeruimd is het tijd voor een poetsbeurt. Ook hier is makkelijk om ruimte voor ruimte af te gaan. Tijdens het schoonmaken kom je misschien nog wel meer spullen tegen waarvan je denkt: weg ermee of dit wil ik anders zien. 

Schilderen

Kijk je al tijden naar dezelfde kleur muur. Ga aan de slag met verf en geef je woonkamer of keuken een nieuwe verfrissende kleur. Dit zorgt voor nieuwe blik op de ruimte en geeft je inspiratie voor meer. Het is ook een mogelijkheid om een meubelstuk op te knappen door middel van verf. Je hoeft niet alles te verven voor een hernieuwde woonkamer, verf bijvoorbeeld dat leuke bijzetkastje in een zomerse kleur en kijk wat het met de ruimte doet.

Verkoeling

In de zomer geniet je van de warmte. Tegelijkertijd is het wel zo lekker om een koel plekje te hebben om even af te koelen. Probeer hiervoor je huis zo koel mogelijk te houden. Dit is op een aantal manieren mogelijk. Hou de warmte buiten, dit doe je door de gordijnen of rolluiken dicht te houden overdag. Gooi in de avond alles lekker open en laat het lekker doorwaaien in huis. Mocht het dan nog te warm zijn voor je, denk dan na over het aanschaffen van een ventilator of airco. Op deze manier kom je zeker de zomer koel door. 

Tip: Check de ventilatie regelmatig. Zo voorkom je dat jouw huis niet optimaal ventileert. 

Tuinieren

Het is huis is weer zomerklaar, maar vergeet niet de ruimte waar jij de zomer misschien wel het meeste gaat spenderen, namelijk de tuin of balkon. Om de tuin zomerklaar te maken koop je vrolijke planten en bloemen. Plant deze vervolgens in vrolijk getinte bakken om de tuin een zomers kleurtje te geven. Heb je nou geen tuin of geen ruimte voor planten en bloemen, haal dan de natuur naar binnen. Koop diverse soorten en maten planten en creëer zo je eigen urban jungle in huis. Zo voelt thuis komen nog is als vakantie.