Interieur

Woontrends van dit moment: wat past bij jou?

Trends in de mode gaan ontzettend snel. Voor interieurstijlen is dit eigenlijk precies zo. Maar maak je niet druk! Je hoeft niet op stel en sprong je hele inboedel te veranderen. Met deze leuke tips over de laatste interieurtrends, kun je kleine veranderingen aanbrengen in je woning. Je kan je huis dus inrichten volgens de laatste woontrends voor een redelijke prijs:

#1 Haal de natuur in huis

Het strakke, industriële interieur lijkt een beetje op zijn retour. De natuurlijke materialen zoals natuursteen, hout en marmer hebben de laatste tijd hun intrede gedaan. In deze tijd brengen we deze woontrends naar een hoger niveau, want ook de elementen uit de natuur worden betrokken in onze woonomgeving: water, vuur, aarde en lucht. Dit kun je natuurlijk zo gek en persoonlijk maken als je zelf wil. Denk bijvoorbeeld aan wierook, eco jars, geurkaarsen, of kristallen.

#2 Verschil van dag en nacht

Een donker en een licht interieur worden gezien als twee tegenpolen van elkaar. Als nacht en dag, yin en yang. Je kan zowel zwart als wit combineren combineren met intense, warme kleuren en materialen. Denk hierbij aan bordeaux rood, marineblauw, mosgroen en donkergrijs. Koop bijvoorbeeld een bank in deze kleuren van een fluwelen stof. Zo haal je met de kleur en de stof de warmte in huis. In de zomer leg je het accent op groen en in het najaar op blauw of grijs.

#3 Metallic tinten

Met metallic kleuren hoef je niet meer voor enkel goud of zilver te kiezen. Koper of rosé goud kun je ook overal mee combineren. Die koperkleurige lamp kun je dus zeker nog een jaartje laten hangen. Metallic tinten als aanvulling op je basiskleuren is de woontrends van dit moment. Wij zijn fan!

#4 Back to Basic

Marie Kondo heeft minimalisme helemaal hip gemaakt als woontrend. Zo vreemd is dat ook niet. We zijn zo druk zijn in het dagelijks leven brengen dus in ons eigen huis zoeken we graag de rust op. De witte of zwarte basis met stijlvolle en rustige accessoires zorgen niet alleen voor een een kalme omgeving. Combineer wit met zachte pastel kleuren, natuurtinten, hout, (nep)vachten, kussens en dekentjes om een kalme en inspirerende huiskamer te creëren.

#5 Wonen in de jungle

Je hoeft nu niet meer te emigreren naar naar de jungle of een dure vakantie te boeken. De woontrends van deze tijd bepalen dat je die nu naar je toe kan halen. Het voordeel van planten is dat ze zorgen voor extra frisse lucht in huis. Planten zijn dus ook nog eens heel erg gezond en ze zorgen voor extra sfeer in je huis. Als je een saai hoekje in je huis hebt, dan is een mooie groene plant een gezellige oplossing. Een populaire plant is de Monstera. Die waaiert lekker uit en kan heel groot worden als je hem goed verzorgt. Ideaal om te combineren met kleine plantjes. Wij zeggen doen tegen groen!

Wat zijn jouw favoriete woontrends van dit moment?

Eén reactie