Interieur

5 tips voor het interieur en exterieur van je woning!

Je woning is de plek waar je tot rust komt, waar je je altijd op je gemak voelt en waar je jezelf veilig voelt. Als je er al langer woont dan kan het wel eens voorkomen dat je de dingen in en buiten je woning zat bent. Wil je weer dat oude, fijne gevoel krijgen zoals vroeger? Dan zijn er binnen als buiten talloze dingen die je kunt oppakken, om je woning weer een geheel nieuwe uitstraling te geven! Hoe? Dat lees je in deze blog. Lees snel verder. 

Natuurlijke uitstraling 

Om te beginnen is het wel zo fijn om een natuurlijke uitstraling te creëren in en rondom je woning. Probeer daarom maar eens je oude standaard douglas houten schutting te vervangen met een bamboe schutting. Zo’n bamboe schutting straalt meer natuurlijkheid uit, is een duurzame keuze en het oogt ontzettend mooi! 

Buitenmuren opfrissen 

Je frist de buitenkant van je woning heel makkelijk op door bijvoorbeeld de buitenmuren te zandstralen. Hierdoor krijgen de bakstenen een frisse, nieuwe look. Je kunt uiteraard ook de buitenmuren volledig laten verven of stuken. Als je dit doet lijkt je huis ook gelijk een stuk groter. 

Het dak reinigen/vervangen 

Wat is verder nog een echte eyecatcher? Juist. Het dak. Door het dak te laten reiniger door een dakwerker ziet het er vaak alweer als nieuw uit. Wil echt iets anders? Laat dan een overzetdak plaatsen met dakpannen in een andere kleur. De prijs kun je heel eenvoudig bij verschillende bedrijven online opvragen en vergelijken. 

Nieuwe meubels 

Verder wil je natuurlijk ook het interieur van je woning veranderen. Dit doe je al heel eenvoudig door de meubels in je woning te veranderen. Hierbij is het belangrijk om ook van stijl te veranderen! Heb je nu bijvoorbeeld een landelijk of moderne style? Kies dan voor minimalistisch of industrieel. Maak verrassende combinaties met andere banken, stoelen, kasten en tafels. Nieuwe meubels zijn in de meeste gevallen wel wat prijzig, maar er zijn genoeg tweedehands meubels te vinden! 

De verlichting 

Tot slot bepaalt de verlichting voor een groot deel de sfeer in huis. Door met kleine lampjes te werken, in plaats van met een of twee grote lichtbronnen, maak je je huis in een handomdraai een stuk sfeervoller! Led Lampen zijn hierbij een goed voorbeeld. Led Verlichting is namelijk niet alleen super zuinig, maar ook decoratief en tegenwoordig in alle lichttinten verkrijgbaar. Zo is jouw favoriete licht altijd mogelijk!

Reacties uitgeschakeld voor 5 tips voor het interieur en exterieur van je woning!