Fit

Wat is een leuke sport als je niet van fitness houdt?

Wij kunnen het ons voorstellen als je misschien een beetje klaar bent met de fitness hype. Gelukkig zijn er nog zoveel andere leuke sporten, zodat je plezier kan hebben en in shape kan blijven. Lees vooral verder als jij benieuwd bent naar een leuke sport naast het standaard sportschool bezoek.

#1 Klimmen

Klimmen wordt steeds populairder. Dat is ook niet zo heel gek, want je hebt er weinig voor nodig. Daarnaast is het gewoon ontzettend leuk én je traint al je spieren. Dat zul je de volgende dag al zeker merken! Klimhallen hebben verschillende levels: van beginner tot gevorderd. Dus ook als je nog nooit hebt geklommen hoef je niet bang te zijn om een flater te slaan. Je kan het niveau zelf opvoeren als je er beter in wordt. Dat alles natuurlijk op je eigen tempo.

Het klimmen kent 2 varianten: mét en zonder veiligheidslijn (boulderen). Het ligt helemaal aan jouw adrenalin cravings wat het beste bij jou past.

#2 Paaldansen

Dat paaldansen enkel aan stripclubs is voorbehouden, verwijzen wij anno 2019 naar de fabeltjeskrant. Het is een leuke, spannende en uitdagende workout. Tijdens de lessen train je op conditie, lenigheid en spierkracht. Het vergroot je zelfvertrouwen, omdat je nieuwe bewegingen leert en je lichaam sterker wordt.

Zonder dat je het beseft kom je terecht in een echte community. De paaldans-gemeenschap is hecht en iedereen ‘kent elkaar’. Als je al een tijdje lid bent van dezelfde school, zou het zomaar kunnen dat je nieuwe vriendinnen maakt. Paaldansen valt daarom zeker voor ons in de categorie ‘leuke sport’!

#3 Dansen

In 2019 mag je weer op zoek gaan naar je inner J. Lo of Shakira, want dansen is weer helemaal terug van weggeweest. Het is niet gek als je je weer aanmeldt bij de lokale dansschool voor een cursus buikdansen, hiphop of moderne dans.

Wil je toch iets nieuws? Op dit moment zijn dance hall en barre fitness razend populair. Zoek je toch iets laagdrempeligers? Via de sportschool kun je meedoen met leuke lessen als Zumba, Sh’bam of Body Jam van Les Mills.

#4 Trampolinespringen

Maak je niet druk! Je hoeft echt niet na sluitingstijd over het hek van de speeltuin te klimmen. De trampolineparken zijn de afgelopen jaren als paddestoelen uit de grond gesprongen. Er is dus vast wel eentje bij jou in de buurt te vinden.

Het is heel erg goed voor je core en billen: doordat je jezelf constant in balans moet houden, worden er namelijk meer spieren bezig gehouden dan je misschien door hebt.

#5 Skeeleren

Geen fan van hardlopen, maar wel graag in de buitenlucht? Dan is het vast een goed idee om te gaan skeeleren! Je beenspieren moeten nog steeds flink aan de slag, en je bouwt nog steeds conditie op – maar je gaat wel een stuk sneller.

Draag wel de goede bescherming. Zo’n kniebeschermer líjkt misschien overbodig, maar je kan een harde smak maken als je een beetje snel gaat. En blessures maken het sporten er ook niet leuker op.

#6 Vechtsporten

Heb je al eens aan vechtsporten gedacht als leuke sport? Ook hiermee bouw je weer meer kracht én conditie op. Mooie bijkomstigheid is dat je jezelf leert verdedigen.

Er zijn veel verschillende vechtsporten om uit te kiezen, dus oriënteer je wel goed van tevoren. Er is een onderscheid tussen full contact en semi contact. Wil je niet gelijk tussen de meppende mannen staan? Veel sportscholen hebben ook speciale lessen voor vrouwen. Het is zeker de moeite waard om te kijken wat het beste bij jou past!

#7 OCR

OCR (Obstacle Course Running) is een hele leuke sport, waarin je ook weer inzet op kracht, lenigheid en conditie. Het is ook vooral leuk als je jezelf graag een doel stelt en competitief bent ingesteld. Het is belangrijk dat je een stevig stukje kan rennen, maar de kracht is nodig om tegen de muren en aan de touwen op te klimmen. Is het je doel om hier een keer aan mee te doen en wil je er graag voor trainen, probeer dan bootcamp!

Oké, je wordt vies van de modder en de kans is groot dat je terugkomt met blauwe plekken. Maar het is de ervaring en de lol driedubbel dwars waard. Geef je voor dit seizoen zeker op voor Mud Masters of Strong Viking.