Gezonde lasagne: volle smaak en minder calorieën
Klassieke lasagne is door het vlees, de romige saus en de kaas toch al snel rijk aan calorieën. Gelukkig bestaat er, met de zomer in het vooruitzicht, ook een gezonde lasagne. Met een paar simpele aanpassingen kun je toch echt gezond genieten van dit Italiaanse ovengerecht. Yes, kom maar door!
Benodigheden voor deze gezonde lasagne (4 porties):
– 3 aubergines
– 1 courgette
– 2 vleestomaten
– 250 gram magere feta
– 8 ongekookte lasagnevellen
– 300 ml griekse 0% yoghurt
– 50 gram 30+ kaas
– beetje olijfolie
– peper en zout
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 °C.
– Kook in wat water de lasagnevellen gaar.
– Snijd de aubergine en courgette in dunne plakjes, besprenkel met olie en grill ze om en om in een grillpan. Heb je deze niet? Een ovenrooster werkt ook, gewoon de oven op grillstand!
– Maak ook plakjes of blokjes van de tomaten.
– Neem een ovenschaal en leg er als eerst een laagje aubergine afgewisseld met courgette in.
– Maak vervolgens laagjes met de plakken tomaat.
– Strooi een laagje feta blokjes over de tomaat, breng op smaak met wat zout en peper en dek af met vier lasagnevellen.
– Herhaal deze lagen nu nog een keer en eindig dus weer met de lasagnevellen.
– Schep dan de Griekse yoghurt op de lasagnevellen en gooi er een beetje 30+ kaas op.
– Bak de lasagne in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
– Verdeel de grote ovenschaal in vier porties en serveer het met een frisse salade. Voor de zekerheid hebben we hieronder nog even de voedingswaarde aan dit recept toegevoegd:
Is het niet heerlijk dat je dit soort gerechten gewoon kan eten zonder dat het ongezond is? Zoals je ziet bevat de gezonde versie veel minder calorieën volgens het Voedingscentrum.
Dames van Nu deelt dit recept met je, omdat we naast al het sporten ook graag gezond eten. Het is makkelijk om te maken en het smaakt ook nog eens fantastisch! De bereidingstijd is ook slechts 45 minuten 🙂