Interieur

5 items voor een bijzondere zomerse tafelversiering

Steeds meer mensen geven een feestje in de tuin. Dat is veel intiemer en gezelliger dan in een bar in de stad. En ook nog eens een stuk goedkoper! Dames van Nu geeft je 5 tips voor items die zeker niet kunnen missen tijdens je tuinfeestje.

Wijnkoeler

Als je lekker ontspannen wil blijven zitten in plaats van de hele tijd heen en weer te lopen naar de koelkast, dan heb je sowieso een wijnkoeler nodig. De flessen glitterwijn en rosé blijven zo lekker koud en de flessen staan voor iedereen binnen handbereik.

Windlichtjes

Tuinfeestjes in de warme zomer kunnen tot laat doorgaan, omdat iedereen lang en rustig aan het tafelen is. Voor je het weet is het het donker en dan wil je graag je tuin aankleden met gezellige lampjes. Het handigste is dan om windlichtjes te kopen, omdat er in de avond nog wel eens een fris windje kan staan. Ook zorgen kaarslichtjes nog eens voor een extra gezellige en intieme sfeer. Windlichtjes mogen dus ook zeker niet ontbreken in je zomerse tafelversiering.

Cocktails

Soms wil de visite wel eens wat anders drinken dan een standaard biertje of wijntje. Top! Dit is hét moment om een heerlijke cocktail, zoals een gin tonic of een mojito te serveren. Shop nu cocktail benodigdheden zoals shakers, stampers, glas omranders en borrel maatjes. Kijk tutorials op YouTube hoe je de beste cocktails maakt en maak een leuke show van het bereidingsproces. Succes gegarandeerd!  

Vleesschaal + tang

Bij de zomerse tafeldekking mag de vleesschaal natuurlijk niet ontbreken. Het populairste tuinevenement onder de Nederlanders is een gezellige barbeque. Voor wie dit mooi wil serveren, is het advies om een vleesschaal en een bijbehorende vleestang te kopen. Doe hiervan wel een dubbele bestelling, zodat je gare vlees niet op de schaal legt waar eerst het rauwe vlees op lag. Dan blijft deze feestelijke zomer ook een gezonde zomer…

Broodplank

Lopend buffet, barbecue of high wine? Wat je ook serveert, een broodje met smeerseltjes staat bijna altijd op tafel. Wil jij dit standaard broodje dat bijna iedereen op tafel zet extra leuk maken? Als je het op een mooie manier serveert met een bijzondere broodplank, maak je van iets simpels een feestelijke happening.

Uiteraard zijn er nog heel veel leuke items die passen bij een tuinfeest of een zomerse eettafel, maar ik denk dat je met deze items al een heel eind komt. Aan iedereen natuurlijk een hele mooie zomer toegewenst!

150 reacties