Fashion & Beauty

Opgelet: de sale begint weer bijna!

Ladies, opgelet! De grootse sale gaat namelijk alweer bijna van start. De eerste items in verschillende webshops worden alweer afgeprijsd. Dat betekent dat we weer lekker goedkoop kunnen gaan shoppen bij winkels zoals Zara, H&M, Bijenkorf en Van Zuilen Mode. En dat komt voor velen perfect uit, gezien de koopdrang dankzij de quarantaine nog erger is toegenomen. Veel voor weinig (of in ieder geval een hoop minder geld), zullen we maar zeggen. Wil je een miskoop tijdens de sale voorkomen? Dan is het goed om naar de volgende tips te kijken. 

Koop je het ook zonder korting?

Dit is echt de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen. Zou je een bepaald item ook kopen als het niet afgeprijsd zou zijn? Natuurlijk kunnen wij niet in ieders portemonnee kijken. Maar als je een kledingstuk niet leuk vind voor de normale prijs, is het ook niet leuk genoeg om het in de sale te kopen. Hoe je het ook wendt of keert, je moet er altijd geld voor neerleggen. 

Hoeveel korting krijg je eigenlijk?

We worden vaak warm gemaakt door de stickers en ‘nieuwe’ prijs. Maar als je goed oplet, is de korting niet heel hoog. Vooral in het begin van de uitverkoop. Let dus goed op de oude en nieuwe prijs. Vaak zit hier zo’n klein verschil tussen, dat het (nog) niet de moeite waard is om er nu van te profiteren. Vaak is het verschil maar een paar euro. Die rode letters of kortingsstickers moet je echt leren negeren.

Koop alleen je eigen maat

Dit klinkt als iets simpels, maar het gaat hier vaker fout dan je denkt. Vaak kopen wij vrouwen een kleinere maat als onze eigen maat er niet is. Onder het mom ‘als ik ben afgevallen, pas ik hier wel in!’. Vervolgens blijft het weken of soms wel maanden in de kast hangen zonder dat het gedragen is. Eindstand: je hebt geld uitgegeven aan iets waar je alleen slechte associaties aan kan koppelen. Namelijk ‘ik pas er niet in’. Waarom een andere maat kopen als jouw maat er niet meer is? Dat is een teken om je geld lekker in eigen zak te houden. 

Pas altijd eerst

Een prachtige Marc Cain top of een simpel H&M’etje? Pas altijd eerst de kleding voordat je het gaat afrekenen. Vaak mag je items uit de sale niet meer retourneren. Als het dan alleen leuk staat op de hanger, maar niet mooi staat, heb je er alsnog niets aan. Zonde, want dat geld had je ook weer kunnen sparen voor een mooi item uit de nieuwe collecties die straks in de winkel hangen!