Fashion & Beauty

Dresscode? Dit is de ideale outfit bij elke gelegenheid

‘Het oog wil ook wat’, is een veelgehoord gezegde en dat klopt. Als we naar een feestje of bijeenkomst gaan, dan kijken anderen ook zeker naar onze kleding. Vooral vrouwen halen hun hele kledingkast overhoop om de perfecte outfit voor die ene avond te vinden. Om toch goed gekleed voor de dag te komen, geven wij jou een aantal tips.

De bruiloft

In het buitenland gaan de gasten meestal black tie of white tie gekleed naar een bruiloft. Pas als het bruidspaar uitdrukkelijk een ander thema aangeeft, is een andere outfit toegestaan.

Hier in Nederland is de dresscode net even iets vrijer. Omdat een bruiloft meestal een zomerse aangelegenheid is, staan pastelkleuren vaak op de uitnodiging vermeld. Retro jurkjes doen het voor vrouwen ook altijd goed. Houd wel in het achterhoofd dat de bruid de enige is die op het feest een witte jurk aan heeft. Hou je daarom aan het pastel-thema of kies voor een speels bloemmotief. Mannen komen in een stijlvol pak (donkere of lichte kleur kan allebei) met nette schoenen. Laat die sneakers en jeans dus vooral in je kast.

De zakelijke bijeenkomst

Op een netwerkbijeenkomst draag je een meer formele outfit dan op die feestelijke borrel waar je met vriendinnen naar toe gaat. Kies voor een zakelijke (maar niet te stijve) outfit waar je je goed bij voelt en die past bij jouw smaak. De beste keuze is een elegant jurkje in combinatie met een vestje of een net colbert. Voor de heren is een chino met een colbert een goede keuze. Blijf weg van jurkjes of een diep decolleté. Je wil wel iets serieus uitstralen.

De begrafenis

Dit is niet leuk om bij stil te staan, maar helaas komt het wel eens voor. Zwart is als kleur de veiligste keuze voor een begrafenis, maar het is geen verplichting. Andere donkere, neutrale kleuren zoals marineblauw, grijs of donkergroen mogen ook. De tips voor dames zijn het dragen van een knielange jurk of een broekpak. Voor mannen volstaat een donker pak.

De eerste date

Heel spannend! Op een eerste date wil je helemaal een goede eerste indruk maken. Het geheim hier is om dicht bij jezelf te blijven en niet teveel je best te doen. Doe je dus niet anders voor dan je bent en kleed je ook niet als een ander persoon.

Zoek dus voor een juiste balans tussen casual en chique. Trek een nette skinny jeans aan en een trendy trui of blouse. Casual, maar toch hip!

De familie-gelegenheid

Waarschijnlijk ken je iedereen op dit evenement, dus je kan lekker als jezelf komen. Zonder al teveel poespas. Eigenlijk is alles goed. Volgens de stylisten kun je als vrouw het beste een zomerjurkje dragen of een broek met een nette top. Mannen dragen een kaki met een overhemd of polo.

De dresscode

Je bent het vast wel eens tegengekomen toen je een uitnodiging in de bus kreeg: een speciale dresscode. Maar wat betekenen die dresscode nu precies? Hier staat het allemaal voor je op een rijtje:

Black tie

Dames: een cocktailjurk (tot op de knie)

Heren: smoking

White tie

Dames: een lange avondjurk

Heren: een rokkostuum (met van die flapjes aan de achterkant)

Tenue de Ville

Dames: een broekpak, een mantelpakje of een jurk naar keuze

Heren: een driedelig kostuum met een stropdas en nette schoenen

Pink Tie of Informal

Dames: vrije keuze

Heren: vrije keuze

Zelf koop ik graag mijn jurkjes op Dresses Only. Daar vind ik voor elke gelegenheid een leuke jurk, maar je kan ook iets huren als je geen geld wil besteden aan iets wat je misschien maar één keer draagt. Hoe dan ook scheelt het je veel tijd met outfits passen nu je weet hoe het hoort. Vergeet vooral je stralende lach niet en dan komt het helemaal goed 😉

Follow my blog with Bloglovin