Fashion & Beauty

Hoe kom je van een jeukende hoofdhuid af?

Iedereen heeft wel eens met een jeukende hoofdhuid te maken gehad, misschien wel tot het irritante toe. Je wilt dan niets liever dan zo snel mogelijk van de jeuk afkomen. Een jeukende hoofdhuid kan allerlei oorzaken hebben. Zo hebben sommigen er alleen last van op het strand en bij andere wordt het veroorzaakt om medische redenen. Ben je er nog niet achter waarom jouw hoofdhuid jeukt? Probeer dan eens onderstaande adviezen uit.

Probeer je haar minder vaak te wassen

We hebben snel het idee dat ons haar vies is, waardoor we geneigd zijn om het vaak te wassen. Dan voelt je haar weer lekker schoon, maar eigenlijk zorg je er dan voor dat je natuurlijke oliën wegspoelt die de hoofdhuid zelf aanmaakt. Deze oliën zorgen normaal gesproken voor de juiste hydratatie, dus door te wassen droog je de hoofdhuid juist uit. Probeer daarom eens iedere keer een dag langer te wachten met het wassen van je haar. Op het begin zul je merken dat je haar snel vet wordt, maar het is een kwestie van gewenning. Op een gegeven moment zul je merken dat je haren pas na meerdere dagen vet worden of zelfs pas na een week. Vind je het belangrijk dat je haar fris blijft ruiken? Hiervoor zijn vele middeltjes op de markt die je bijvoorbeeld alleen maar in je droge punten hoeft te smeren. Op die manier hoef je het niet te wassen en ruikt het toch fris.

Gebruik een ander soort shampoo

Heb je wel eens een ander soort shampoo gebruikt? Het kan goed zijn dat jouw shampoo bepaalde ingrediënten bevat waardoor jouw hoofdhuid een reactie geeft. Net zoals bij voeding kan ieder mens weer anders reageren op bepaalde voedingsstoffen. Het kan bij een shampoo dus ook goed zijn dat je hoofdhuid een allergische reactie geeft. Wel al andere soorten shampoo gebruikt, maar nog steeds jeuk? Bekijk dan eens of er tussen deze shampoos ook een biologische shampoo zat. In reguliere shampoos zitten namelijk chemische stoffen die de hoofdhuid kunnen uitdrogen, waardoor er jeuk ontstaat. Biologische shampoo bevat daarentegen enkel natuurlijke ingrediënten. Naast dat dit beter voor je hoofdhuid kan zijn, is het ook nog beter voor het milieu. Het water dat in de afvoer terecht komt is hierdoor namelijk makkelijker te filteren.

Draag je haren niet te strak

Wanneer je jouw haren altijd vast draagt, probeer ze dan eens los te laten hangen. De haren hebben namelijk een bepaalde groeirichting en door het vast te dragen, kan het zijn dat je de haren een andere kant opdraaien. Dit voelt onnatuurlijk voor de haren, waardoor er irritatie kan ontstaan. Vind je het vervelend om je haren los te dragen, doordat ze in je gezicht hangen? Doe dan eens een leuke haarband in of knoop een leuk doek om als haarband. Let hier wel op dat deze ook niet ter strak zit.