Fashion & Beauty

Dit zijn de modetrends van 2022

De zomer is nog maar net begonnen, maar wij denken alweer aan het volgende seizoen. Want wat worden de fashion trends voor het najaar van 2022? En laten we even heel eerlijk zijn.. stiekem kunnen we niet wachten toch? Van uitgesproken outdoor kleding tot aan chique stoffen en doorzichtige materialen. De trends van het najaar lopen ontzettend uiteen. Benieuwd naar deze trends? Lees dan snel verder! 

Fashion & techniek 

Naarmate urban en outdoor meer verweven raken, ontstaat een kloof tussen het prestatiegerichte outdoor aanbod en de urban sportswear merken. Kijk bijvoorbeeld naar de grootste sportmerken, Nike en Adidas. Deze voldoen aan de modische behoeften van de consumenten, maar schieten tekort omdat ze er niet in slagen producten te bieden met een identiteit die gericht is op outdooractiviteiten. Daarom gaan we in het najaar van 2022 steeds vaker een survival rugzak zien, dan bijvoorbeeld een rugzak van Nike of Adidas. We gaan namelijk fashion met techniek verbinden. Ja. Ook wij vrouwen! 

Doorzichtig 

Ok. Misschien een beetje gewaagd en heel warm is het misschien niet, maar jezelf verbergen staat in ieder geval deze winter niet op het lijstje! De grote modehuizen als Prada, Loewe en Bottega Veneta lieten ons al zien hoe je de gedurfde ‘see through’ trend stylet. Kies bijvoorbeeld voor een oversized blazer in combinatie met een doorzichtige top, matchende broek en opvallende pumps voor een complete look! 

Opvallende tailoring 

Het kan dit najaar eigenlijk niet gek genoeg: hoe kleurrijker en opvallender je pak, hoe beter! Ga bijvoorbeeld voor een felle kleur, een opvallend materiaal zoals leer of fluweel en als je echt tot het uiterste wilt gaan kies je voor een opvallend patroon. Het kan allemaal! Alexander McQueen, Tom Ford, Valentino en Michael kors lijken het er allemaal over eens: opvallende tailoring is helemaal in dit najaar. 

Maje pak 

Ook gaan we dit najaar allemaal weer roze dragen. Roze is eigenlijk altijd een goed idee, maar dit najaar leggen we hier toch nog even de nadruk op. Een Maje pak is namelijk perfect voor een dagje kantoor met een mooie blouse en een paar loafers. Maar het voordeel van zo’n maje pak is dat je het ook heel mooi kunt combineren tijdens een avondje uit met een kanten hemd en strappy heels. 

Leer = hot 

De behoefte van vrijheid en het verlangen naar nostalgie sluit perfect aan bij de Y2K-beweging. Zowel op de catwalks als bij de streetstyle sterren zijn leren materialen dé trend die aankomend najaar de straten zal veroveren. Leer is en blijft hot! Ook in het najaar van 2022!

Reacties uitgeschakeld voor Dit zijn de modetrends van 2022