Lifestyle

Wat is een schaamlipcorrectie? Hoe wordt het uitgevoerd en wat is het resultaat?

Er wordt vaker een schaamlipcorrectie uitgevoerd dan je misschien denkt. Er zijn veel vrouwen die last hebben van te grote schaamlippen, bijvoorbeeld tijdens het fietsen of paardrijden. Grote schaamlippen kunnen ook pijn tijdens het vrijen veroorzaken en zeer doen bij het dragen van strakke kleding. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je last hebt van je vagina en gelukkig kan hier gemakkelijk wat aan gedaan worden. Een schaamlipcorrectie kan dan een echte uitkomst bieden.

Wanneer is een schaamlipcorrectie nodig?

Een schaamlipcorrectie kan nodig zijn om medische en cosmetische redenen. Er wordt van grote schaamlippen gesproken als de binnenste schaamlippen verder uitsteken dan de buitenste schaamlippen. Dit kan pijn veroorzaken tijdens dagelijkse bezigheden zoals fietsen of sporten. Er zijn ook vrouwen die zich dusdanig schamen voor hun vagina, dat het ze tegenhoudt met het zoeken van een relatie. Dat kan hun hele verdere leven beïnvloeden en dat terwijl een schaamlipcorrectie het probleem in een uurtje oplost.

Wist je dat een schaamlipcorrectie formeel een labia correctie wordt genoemd?

Hoe wordt de procedure uitgevoerd?

Tijdens de schaamlipcorrectie word je plaatselijk verdoofd. Je schaamlippen worden dan operatief verkleind op zo’n manier dat ze binnen de buitenste schaamlippen vallen. De chirurg doet dit door het overtollige vetweefsel weg te snijden. Het is een ingreep die ongeveer een uur duurt en die als je dat wilt alleen door vrouwen wordt uitgevoerd. Nadat de operatie afgehandeld is worden de binnenste schaamlippen beter beschermd. Nadat de operatie voltooid is mag je op dezelfde dag weer naar huis.

Hoe lang duurt het herstel?

Na een schaamlipcorrectie heb je 1 tot 2 weken hersteltijd nodig. Tijdens deze periode kun je enige napijn voelen en daar neem je een pijnstiller voor. De zwelling bestrijd je door de wonden te koelen. Je krijgt ook een crème en spoelt de wond schoon met water. Na 2 weken kun je je dagelijkse bezigheden weer hervatten. Wacht wel 4 tot 6 weken met vrijen. Na 6 tot 9 weken is het eindresultaat goed te zien. In praktisch alle gevallen zullen je schaamlippen gewoon hun natuurlijke gevoeligheid behouden. Het kan zijn dat ze enigszins onregelmatig of asymmetrisch blijven, maar dat is niet meer dan normaal. Houd je aan de nazorg instructies van de kliniek en je bent snel hersteld.

Wat is het resultaat van een schaamlipcorrectie?

Het resultaat van de operatie is dat je schaamlippen weer in balans zijn. Ze worden zo gevormd dat ze een natuurlijk geheel worden en de binnenste schaamlippen steken niet meer uit. De pijn zal verdwijnen en je zal je weer trots voelen op je lichaam. Denk jij dat een schaamlipcorrectie jou kan helpen? Ga dan naar een erkende kliniek en vraag daar om advies. Zij kunnen je exact vertellen wat de mogelijkheden zijn en wat je voor-, tijdens- en na de procedure kunt verwachten. Je zal ook wat vragen moeten beantwoorden over je schaamlippen en waarom je denkt de operatie nodig te hebben. Nadat je de eerste stap genomen hebt en met iemand hebt gesproken, kijk je niet meer terug.