tips lippen opvullen
Fashion & Beauty

3 tips voor wanneer je lippen opvullen overweegt

Steeds meer (jonge) vrouwen kiezen ervoor om hun lippen op te laten vullen met fillers. De populariteit komt mede door een aantal bekentenissen van beroemdheden die een filler behandeling hebben ondergaan. Denk bijvoorbeeld aan Kylie Jenner die erg open is over dat ze haar lippen heeft laten opvullen. 

Plastisch chirurgen in Nederland merken dan ook een flinke stijging in het aantal lip fillers behandelingen. Voor iedereen die graag vollere lippen wilt kan een lippen opvullen behandeling geschikt zijn. Echter is een cosmetische ingreep niet iets wat je zomaar “even” doet. Daarom geven wij hieronder 3 tips voor iedereen die lippen opvullen overweegt.

Tip 1: Zoek een specialist

De grootste angst van mensen die een cosmetische behandeling overwegen is het overmatig gebruik van fillers en eventuele complicaties. Dit komt doordat sommige ingrepen de laatste jaren een negatieve lading heeft gekregen. Daarom is het voor jou belangrijk om te weten dan de juiste techniek om lippen op te vullen met fillers een erg veilige behandeling is. Het is dan ook enorm belangrijk om op zoek te gaan naar een plastische chirurg die bekend staat om natuurlijke en mooie resultaten. Let er daarom op of de behandelend arts in het BIG-register staat.

Tip 2: Type vulmiddel

Het is helemaal niet zo gek om aan de behandelende arts te vragen welk vulmiddel er gebruikt wordt. De meeste lipfillers bevatten hyaluronzuur. Dit stofje komt ook van nature voor in je lichaam. Vraag bij de kliniek altijd om een type vulmiddel waarvan de kans op complicaties en andere effecten van de lange termijn bekend zijn.

Tip 3: Pijnloze ingreep

Als je op zoek gaat naar ervaringen van mensen die hun lippen hebben laten opvullen, dan lees je regelmatig dat deze ingreep erg pijnlijk is. Echter is een behandeling door een gespecialiseerde plastisch chirurg geheel pijnloos door de verdoving.