Fashion & Beauty

Je haar als kunstwerkje met de mooiste haarsieraden

Haarspeldjes verdwijnen nooit helemaal uit het modebeeld, dit is natuurlijk ook wel logisch aangezien haarspeldjes niet alleen een modefunctie hebben, maar ook een praktische functie.

Voor het seizoen van 2022 en 2023 zien we veel oude trends weer opnieuw voorbijkomen. Behalve haarspeldjes doen ook andere haar sieraden het erg goed, zoals tiara’s, kroontjes, hoofdtooien en haarbanden. Wat meteen opvalt is dat de trends uitbundig en kleurrijk zijn. De accessoires zijn groot en echt ‘aanwezig’, minimalisme is iets wat je nu in de haartrends in ieder geval niet tegen zult komen.

Geef je haar de boho look

‘Boho’ is dé trend in haarmode, met opvallende bloemversieringen, grote stenen en veren bijvoorbeeld. Ook in de bruidsmode vind je nu veel boho haar accessoires zoals grote tiara’s en hoofdtooien in de klassieke bruidskleuren zoals wit, goud en zilver.

Zeer mooie haarspelden

Bloemen haarspeldjes zijn helemaal boho natuurlijk, en je vindt ze in allerlei soorten en maten. Met kunststof bloemen, stoffen bloemen, kralen, leer, edelstenen en noem maar op. Je kunt ze op allerlei manieren dragen, maar net iets boven het oor aan de zijkant van je hoofd is natuurlijk favoriet. Niet alleen geeft dit een mooie vorm aan je haar, maar de speld valt zo natuurlijk ook goed op.

Kies voor metaal

Metalen haarspeldjes zijn weer terug van weggeweest. Behalve metalen boho haarspelden met bloemmotieven of andere opvallende versieringen, zijn ook grote, gladde haarspelden van metaal weer in. Kies voor het grootste model dat je kunt vinden en draag het hoe je wilt. Dit soort haarspelden is ook heel geschikt om te verwerken in een mooie vlecht achterop je hoofd.

Ken je de ‘ouderwetse’ haarspeldjes (bobby pins) nog die je oma vroeger droeg? Deze supereenvoudige haarspeld lijkt misschien meer iets voor een minimalisme trend, maar dit seizoen is het de bedoeling om er meerdere van te dragen. Dit geeft het beste effect bij vrouwen met stijl, blond haar, waarin de speldjes goed opvallen. Draag ze langs je voorhoofd, tot aan je oor, voor een speels effect.

De tiara trend

Tiara’s zijn al een tijdje helemaal hot, en waarom ook niet? Voel je iedere dag als een prinses, gewoon omdat het kan! Tiara’s hebben vaak een verborgen haarspeld of kammetje, om afzakken te voorkomen, dus een tiara is een prima alternatief voor de traditionele haarspeld. Niet alleen hou je je haar er mooi mee in model, het staat ook nog eens fantastisch. Wie geen glinsterende tiara vol met stenen wil, kan ook kiezen voor een minder feestelijk model, van dof metaal bijvoorbeeld, of met kralen of bloemen in plaats van steentjes.

De huidige trends voorspellen een kleurrijk en uitbundig seizoen, met prachtige haarversieringen die gezien mogen worden. Met een paar mooie haarspeldjes. of andere haar accessoires maak je je wintercollectie helemaal compleet.

Reacties uitgeschakeld voor Je haar als kunstwerkje met de mooiste haarsieraden