tips carnaval vieren
Lifestyle

Carnaval vieren? 5 tips voor een onvergetelijk carnaval!

Onder de rivieren is het vieren van carnaval al jaren hét feest waar men het hele jaar door naar uitkijkt. Echter zijn er ook steeds meer mensen uit de Randstad die carnaval komen vieren in het zuiden. Hartstikke gezellig natuurlijk. Weet je niet precies wat je moet verwachten van carnaval? Lees dan verder voor 5 tips voor een onvergetelijk carnaval!

1. Draag carnavalskleding

Verkleed naar carnaval is absoluut een must! Denk niet: “ik ga toch niet voor schut lopen in zo’n raar kostuum”. Je loopt tijdens carnaval juist voor gek als je niet verkleed bent. Laat je spijkerbroek en trui in de kast en kies voor een gekke, grappige en originele carnavalsoutfit. Voor zowel heren als dames zijn er genoeg mogelijkheden om je te verkleden. Als je zoekt naar dames carnavalskleding dan kom je al snel bij een verpleegster of stewardess pakje, terwijl heren vaak kiezen voor een stoere carnavalsoutfit, zoals bijvoorbeeld in het Peaky Blinders thema.

2. Drink bier

Met carnaval drink je bier, dat hoort er natuurlijk een beetje bij. Er zijn maar weinig mensen die met carnaval iets anders drinken. Lust je geen bier? Dan is het niet zo dat je raar wordt aangekeken en alle café verkopen ook wel andere dranken.

3. Zorg voor een bodempje

Het leggen van een flinke bodem is vaak wel nodig om al het bier van carnaval aan te kunnen. Brabantse nachten duren met carnaval écht heel lang en er wordt veel bier gedronken, dus een goede vette bodem is een verstandig idee.

4. Boek een hotel

Natuurlijk kan je na het vieren van carnaval met de trein naar huis, maar het is natuurlijk heerlijk als je een hotel hebt geboekt waar je eerst een paar uurtjes kan uitslapen voordat je weer naar huis gaat.

5. Draag comfortabele schoenen

Carnaval betekent vaak dat je veel moet staan. Hoge hakken dragen is dan ook niet de meest verstandig keuze. Zeker als het druk is moet je veel in de rij staan, waardoor een paar platte schoenen toch wel heel comfortabel zijn.