Lifestyle

Echte dames nemen nu een refurbished iPhone

Waarom een refurbished iPhone? 

Een Refurbished iPhone is een telefoon die gebruikt is voor een onbepaalde tijd. Nadat de eerste koper er klaar mee is wordt hij door een gespecialiseerde winkel goed gecontroleerd en zo nodig gerepareerd. Zoals het vervangen van het scherm of de batterij. Hieronder zet ik  de voordelen van een refurbished Apple apparaat voor je op een rijtje. 

Prijs

De prijzen van een nieuwe Apple iPhone vliegen de pan uit. Een nieuwe iphone 11 pro max met 512 GB aan geheugen kost meer dan €1200. Deze toestellen worden alsnog door vele mensen gekocht. Heb je het geld niet of heb je het er niet voor over, maar wil je wel een apple iPhone, dan is dit de ultieme uitkomst. Afhankelijk van het model dat je zoekt zijn refursbished toestellen al vanaf 150 euro beschikbaar.

Testen

Natuurlijk kan je ook op marktplaats een tweedehands iPhone kopen. Een beetje onderhandelen is altijd leuk en zo houd je vaak nog wat geld over. Toch zou ik de testen die gecertificeerde bedrijven doen zwaarder laten wegen dan die 2 tientjes die je eventueel kan besparen. Op marktplaats weet je nooit wie er wel en wie er niet te vertrouwen is. Ze beweren dat de telefoon het goed doet, maar uiteindelijk blijkt er een fout in het systeem te zitten. Ja en dan zit jij met de gebakken peren. Bij een refurbished iPhone, aangeschaft bij een officiele partij, zal jou dat niet overkomen. 

Garantie

Als je een refurbished iPhone aanschaft krijg je vaak ook 1 of 2 jaar garantie. Mensen tillen vaak niet zo zwaar aan garantie, maar wanneer er iets met je telefoon is gebeurt dan is het toch wel fijn dat je garantie hebt. Als je garantie op je wasmachine hebt, waarom dan ook niet op je telefoon?

Nadelen

Tuurlijk klinkt het allemaal mooi, maar die nieuwe iPhones zijn niet voor niets zo duur. Er zitten ook wel nadelen aan deze refurbished telefoons. Je weet bijvoorbeeld niet hoe lang deze telefoon mee gaat. Het kan 2 jaar zijn, maar ook een half jaar. Maar de meeste aanbieders geven gelukkig wel tot 2 jaar garantie.
Ook worden niet altijd de accu’s vervangen. Een accu die 80 procent is wordt nog als goed beschouwt, maar gaat echt een stuk minder lang mee dan een accu die nog 100% is.

Eén reactie