Travel

Wat kost een autoverzekering en heb je als vrouw voordelen?

De kosten voor een autoverzekering worden op verschillende manieren bepaald. Je leeftijd, het type auto en het aantal schadevrije jaren spelen daar bijvoorbeeld een rol in. Via Autoverzekering.nl kun je precies berekenen wat je autoverzekering je gaat kosten en welke verzekeraar voor jou de beste polis voor de gunstigste prijs heeft.

Risicofactoren worden bekeken bij het afsluiten van een autoverzekering

Een autoverzekering is als het ware een stukje maatwerk. De te betalen premie is voor bijna iedereen anders. De verzekeraars kijken bij het afsluiten van een autoverzekering naar risicofactoren. Zo heeft volgens de bekende cijfers een beginnende bestuurder of juist iemand op leeftijd meer kans om schade te rijden. Vandaar dat een verzekeraar naar je leeftijd kijkt. Ook je woonplaats is van belang. Woon jij in een drukke stad met veel verkeer, dan heb je meer kans op schade dan wanneer je op het rustige platteland woont bijvoorbeeld. Dan tellen uiteraard je schadevrije jaren een grote rol bij het bepalen van je maandbedrag. En als laatste de dagwaarde of de oorspronkelijke waarde van je auto en de dekking die je wenst.

Diverse soorten dekkingen bij een autoverzekering

Er zijn 3 soorten autoverzekeringen, namelijk:

·        WA

·        WA Beperkt Casco (WA+)

·        All Risk (WA Casco)

Deze 3 autoverzekeringen bieden verschillende dekkingen. Hoe uitgebreider de dekking, hoe meer oorzaken van schade gedekt zijn. Kies je voor een uitgebreidere dekking, dan zijn de kosten van je autoverzekering uiteraard ook hoger.

Zijn autoverzekeringen voor een vrouw goedkoper?

Nee er wordt bij het afsluiten van een verzekering niet naar het geslacht gekeken. Vrouwen en mannen worden gelijk behandeld. Toch rijdt een vrouw over het algemeen rustiger dan een man. Dit kan je voordeel opleveren. Sommige verzekeraars geven korting op de premie van je autoverzekering op basis van je rijstijl. Via een app op je smartphone of een stekker in je auto kan de verzekeraar uitlezen hoe jij rijdt. Wie veilig rijdt krijgt korting. Deze korting kan oplopen van 10% tot wel 35%.

Een autoverzekering is maatwerk en is afhankelijk van jouw wensen

Op de vraag “wat kost een autoverzekering?“ is dus geen eenduidig antwoord te geven. Maar door even goed te bedenken wat je nodig hebt qua verzekering kun je een hoop geld besparen en toch een goede polis afsluiten. Vergelijken loont daarbij. De verzekeraar die voor jouw buurman goed is, hoeft niet bij jou te passen en de voordeligste te zijn. Via autoverzekeringe.nl kun je eenvoudig vele autoverzekeringen vergelijken en vervolgens de goedkoopste met de meest passende polis kiezen.