Lifestyle

Je scriptie printen en inbinden: hoe doe je dat het beste?

Iedereen moet er een keer aan geloven. Afstuderen. Nu is dit niet op iedere studie hetzelfde, maar in veel gevallen komt hier een scriptie bij kijken. Een groot boekwerk waar je ziel en zaligheid in zit. Een paar maanden lang stond (of staat) alles in het teken van dit document. Als het dan eindelijk klaar is wil je het ook netjes kunnen inleveren. Digitaal, maar ook hardcopy. Hiermee maak je tenslotte je eerste indruk en deze moet goed zijn. Hoe zorg je voor een goede eerste indruk?

1. Maak een mooie voorkant

Een mooie omslag zorgt vaak al voor een goede eerste indruk. Maak er een die past bij het thema waar je scriptie over gaat. Hoe persoonlijker en origineler, hoe beter de eerste indruk. Ja kan er ook voor kiezen om bij je scriptie printen en inbinden te kiezen voor een extra transparant aan de voorkant, zodat je zeker weet dat je voorblad mooi blijft.

2. Kies voor kwalitatief papier

Ook het gekozen papier heeft invloed op de eerste indruk. Kies je voor de goedkoopste optie? Dan is het papier van een normale kwaliteit, wat opzich prima is. Wil jij net een stapje verder gaan, dan is het mogelijk om voor een dikker papier te kiezen met een glans. Dit geeft net even wat extra’s ten opzichte van het normale papier. Vaak is duurder papier ook net even wat steviger, waardoor je minder snel beschadigingen aan je scriptie zult zien.

3. Kies een mooie afwerking

Tot slot is het belangrijk om voor de juiste afwerking te kiezen. Zo kun je er voor kiezen om de scriptie te laten lijmen. Op deze manier krijgt je scriptie de look en feel van een boekwerk. Je kunt er echter ook voor kiezen om de scriptie te laten nieten, al zal dit niet de meest interessante optie zijn, omdat dit lastiger en minder mooi wordt naarmate het aantal pagina’s hoger is. Aangezien je met een scriptie al snel op een pagina of 50 zit, komt nieten niet ten goede van de kwaliteit. Tot slot is er ook nog de Wire-O afwerking. Dit is een ringband die er voor zorgt dat het lezen erg makkelijk gaat en je de pagina’s eenvoudig kunt omslaan.