Lifestyle

Een spiraal plaatsen Amsterdam, interessant of niet?

Een spiraal plaatsen Amsterdam is een keuze die heel wat vrouwen uit de Nederlandse hoofdstad en haar omgeving hebben gemaakt. Ze weten goed waarom. Er zijn aan een spiraaltje plaatsen dan ook heel wat niet onbelangrijke voordelen verbonden. In het bijzonder de werkelijk uitstekende betrouwbaarheid van dit type anticonceptiemiddel zorgt ervoor dat menig aantal vrouwen er haast zonder twijfelen de voorkeur aan geven. Geldt dat ook voor u? Ontdek dan de voor- en nadelen hier op deze pagina!

Wat zijn de voordelen van een spiraal plaatsen Amsterdam? 

Een spiraal plaatsen Amsterdam brengt behoorlijk wat interessante voordelen met zich mee. Bepaalde voordelen zijn evenwel afhankelijk van het soort spiraaltje dat wordt geplaatst. Neem nu bijvoorbeeld de koperspiraal. Voor deze spiraal geldt dat ze zonder probleem kan worden gebruikt als anticonceptie. Dat geldt niet voor de hormoonspiraal. Andere voordelen waar u op kunt rekenen bij een spiraal plaatsen Amsterdam zijn de volgende: 

  • U heeft in principe geen omkijken meer naar uw anticonceptie; 
  • U geniet van een bijzonder hoge betrouwbaarheid; 
  • Zwanger worden is na het verwijderen van de spiraal meteen terug mogelijk; 
  • Er is geen sprake van een verhoogd risico op bijvoorbeeld een trombose; 

Deze nadelen ziet u maar beter niet over het hoofd!

Een spiraal plaatsen Amsterdam zorgt er in de praktijk dus voor dat u bent verzekerd van heel wat interessante voordelen. Toch zijn er veel mensen die er nog altijd voor kiezen om geen gebruik te maken van een spiraaltje. Hoe komt dat precies? Zeer eenvoudig. Er zijn aan een spiraaltje plaatsen Amsterdam immers ook enkele nadelen verbonden. We zetten de mogelijke nadelen hieronder graag per type spiraaltje voor u op een rijtje.

De nadelen van het hormoonspiraaltje 

Tijdens de eerste zes maanden na de plaatsing van het hormoonspiraaltje is het mogelijk dat u geconfronteerd wordt met verschillende lichamelijke klachten. Het kan hierbij gaan om: 

  • Acne; 
  • Hoofdpijn; 
  • Duizeligheid; 
  • Gezwollen borsten; 

Bovenstaande klachten zijn (redelijkerwijs uiteraard) vrij gewoon. Ze zijn dan ook het gevolg van het feit dat uw lichaam nog moet wennen aan de lage dosis progestageen welke door het spiraaltje wordt afgegeven. Tijdens de eerste drie maanden is het overigens ook mogelijk dat u wordt geconfronteerd met onregelmatig bloedverlies. Een ander nadeel welke is verbonden aan een hormoonspiraaltje plaatsen is dat u de menstruatie niet zelf kunt regelen. Bovendien geniet u geen bescherming tegen SOA’s. Het dragen van een condoom kan daardoor nog steeds wenselijk of zelfs noodzakelijk zijn. 

De nadelen van een koper spiraal plaatsen Amsterdam

Ook aan het koperspiraaltje zijn een beperkt aantal nadelen verbonden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat er sprake zal zijn van een toegenomen hoeveelheid vaginale afscheiding. Daarnaast beschermt ook de koperspiraal uiteraard niet tegen SOA’s en is het ook bij deze vorm van anticonceptie niet mogelijk om uw menstruatie zelf te regelen. Dat is bijvoorbeeld wel het geval wanneer u de anticonceptiepil neemt. Tijdens de eerste maanden volgend op een koper spiraal plaatsen Amsterdam is het bovendien mogelijk dat u last heeft van een langere menstruatieperiode of bijvoorbeeld toenemend of tussentijds bloedverlies. Ook buikpijn is een vaak gehoord symptoom nadat er een koperspiraaltje is geplaatst.