Fashion & Beauty

Welke jurkjes dragen dames van nu?

Met de zomer alweer in de aantocht wil je natuurlijk zo snel mogelijk beginnen met shoppen om de trends van 2020 nog bij te kunnen benen. Elk jaar zijn er nieuwe trends en komen er juist weer oudere trends terug. Om bij te houden welke trends er elk jaar bijkomen, moet je je best doen. Tenzij je natuurlijk deze blog leest en op die manier achter de trends van jurkjes in 2020 komt. Ook winkelen bij Freebird en Kyra en Ko kan helpen om de juiste jurkjes te vinden. Bij Freebird en Kyra en Ko vindt je namelijk een hoop verschillende trends.

1. Minimalistische jurkjes

Op zich kunnen jurkjes in allerlei verschillende lengtes, gemaakt van verschillende materialen en in verschillende kleuren altijd, maar ook minimalistische jurkjes doen het dit jaar goed. Jurkjes met simpele spaghettibandjes en in een egale kleur, zonder vreemde mouwen doen het in 2020 extra goed. Het is een goed idee om een aantal van deze jurkjes in te slaan voor de zomer zodat je altijd een jurkje hebt wat past bij de situatie. Ook zijn de jurkjes geschikt voor zowel formele als informele bijeenkomsten. Juist door te kiezen voor een minimalistisch jurkje kan je extra nadruk leggen op je schoenen of sieraden. Uiteindelijk versterkt dit dus je hele look. 

2. Pofmouwen

De echte pofmouwen zijn terug van weggeweest. Deze trend waarin de schouders op een ronde en vrouwelijke manier zijn vergroot, zien we natuurlijk vooral terug in de jaren 80, maar ook in 2020 zijn de jurkjes weer een hit. De mouwen zorgen namelijk voor een vrouwelijke manier om de schouders breder te krijgen en daarnaast een slankere taille te krijgen. Het legt de nadruk op de schouders waardoor de taille slanker lijkt, maar ook de aandacht wegneemt van de taille. Dit is bijzondere trend die niemand 5 jaar geleden had durven voorspellen, maar nu toch weer helemaal hip!

3. Laagjes

Laagjes zijn ook weer helemaal terug. Een ideale manier om de aandacht weg te houden bij de taille en er wat volume aan toe te voegen. Niet op alle figuren worden laagjes mooi, maar dat betekent niet dat niet iedereen laagjes kan nemen. Je moet vooral aantrekken wat je zelf mooi vindt, want dat staat je het allerbeste. Extra volume zorgt er er in ieder geval voor dat de taille niet geaccentueerd wordt en er dus beter uitziet.