waarom slaaptrainer
Lifestyle

Waarom een slaaptrainer gebruiken voor je kindje?

Een slaaptrainer, ook wel kinderwekker genoemd, helpt je kindje te begrijpen wanneer het tijd is om op te staan en wanneer hij beter nog even kan blijven liggen. Een slaaptrainer is dan ook ontzettend handig voor als je peuter een vroege vogel is. Lees in dit artikel wat een slaaptrainer is, hoe het werkt en wanneer je deze het beste kunt gebruiken.

Wat is een slaaptrainer?

Een slaaptrainer is eigenlijk een soort kinderwekker. Het doel van een deze kinderwekker is je kindje laten zien wanneer het tijd is om op te staan en wanneer het nog te vroeg is om uit bed te komen. Er zijn vele leuke slaaptrainers verkrijgbaar. De meeste modellen bestaan uit en klokje met een leuk figuurtje of een lampje dat je zelf op een bepaalde tijd kunt instellen om je kindje een beter besef van tijd te laten ontwikkelen. Veel jonge kinderen hebben geen besef van tijd. Zodra hij wakker wordt en zich uitgeslapen voelt dan begint voor hem de dag. Je kindje kan nog geen klokkijken, waardoor het voor hem lastig is om te bepalen of het de juiste tijd is om op te staan. Een slaaptrainer helpt daarbij op een leuke en speelse wijze.

Verschillende soorten slaaptrainers

Als je op zoek bent naar een slaaptrainer dan heb je de keuze uit verschillende soorten slaaptrainers. De meeste modellen hebben een klokje en een figuurtje dat zijn ogen open of dicht heeft. Ook zijn er slaaptrainers met een lampje dat aan- of uitgaat of van kleur verandert. Kortom, er is altijd wel een leuke en handige slaaptrainer voor je kindje te vinden.

Wanneer een slaaptrainer gebruiken?

Een slaaptrainer gebruik je wanneer je kindje elke dag te vroeg wakker wordt, bijvoorbeeld om 5 of 6 uur al. Een slaapwekker helpt je kindje om besef te krijgen wanneer het tijd is om op te staan of om nog even te blijven liggen. Een slaaptrainer geeft dit aan met een lampje of door een figuurtje met de ogen open of dicht. De meeste peuters zijn vanaf ongeveer 2 jaar in staat om verbanden te leggen, echter ontwikkelt elk kind zich in zijn eigen tempo. Een slaaptrainer eerder proberen kan dan ook geen kwaad.