Lifestyle

Dé 10 apps die elke vrouw wil hebben

Eerlijk is eerlijk: we zijn allemaal een béétje verslaafd aan onze mobiele telefoon. Omdat we het ding meerdere keren per dag in ons hand hebben, kunnen we die maar beter nuttig gebruiken. Dus daarom een verzameling van de 10 leukste apps volgens Dames van Nu:

#1 Life

Deze app is echt handig voor elke vrouw. In Life hou je bij wanneer je ongesteld moet worden. Vervolgens berekent de app door wat de data zijn van je volgende menstruaties zijn en wat daarbij je lichamelijke of geestelijke gemoedstoestand is. Life houdt zelfs bij wanneer je ovuleert, dus ook zeker een tip voor vrouwen die op korte termijn een kinderwens hebben.

#2 Meditation Moments

Wie kent Michael Pylarczyk nog, de dj/vj die vroeger voor TMF en Radio538 werkte. Met dit werk verdiende hij veel geld, raakte failliet door verkeerde beleggingen en ging vervolgens op een spirituele zoektocht rond de wereld op een zeiljacht. Inmiddels raakt hij steeds meer bekend door de lezingen die hij geeft als coach, goeroe en motivational speaker. Op Instagram is Michael ook wel bekend als @mistermindset.

Michael Pylarczyk: van dj naar failliet naar motivational speaker

In die hoedanigheid heeft Michael een heel erg fijne en inspirerende app ontwikkeld. Zijn doel is namelijk hele volksstammen te motiveren om hun mooiste leven te leiden. Om die reden heeft hij zijn de app der apps ontwikkeld voor geleide en vrije meditaties: ‘Meditation Moments’.

#3 Hardlopen met Evy

Evy Gruyaert is een Vlaamse radio- en televisiepresentatrice die het gezicht werd van ‘Start to Run’. Voor slechts een klein bedrag kun je 30 rondes kopen in de app, De rondes lopen op in moeilijkheidsgraad, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat je progressie maakt. Je rondje hardlopen kun je nu dus doen met begeleiding van de vriendelijke stem van Evy. Dat is niet het enige: naast hardlooptips geeft ze ook advies over voeding, vitamines en herstel. Hoe fijn is dat?  

#4 Pinterest

Net als Facebook en Instagram valt Pinterest ook onder de noemer social media. Toch is het heel anders. Op Pinterest is het niet het doel om nieuwe vrienden te maken of te volgen. Het platform is echt een zoekmachine voor foto’s. Op je eigen profiel maak je categorieën aan (borden). Op die borden hang je de mooiste foto’s die ook in die ene categorie passen. Pinterest is dus mega handig als je je hele huis wil herinrichten: per kamer kun je een bord maken en daar zoek je de foto’s bij die jou inspireren. Heel erg leuk om te doen en scheelt ook weer een berg tijdschriften kopen.

#5 Rituals

Jaja, dé winkel voor home & body producten heeft nu ook een eigen app. Niet alleen om je favoriete producten te shoppen: Rituals heeft ook een sectie in de app met yoga- en meditatieoefeningen. Hiermee maakt Rituals duidelijk dat zij de wellness beleving van hun doelgroep erg belangrijk vindt. En dat vinden wij helemaal niet erg.

Een kleine impressie van de Rituals app

#6 Canva

Nadat je dit hebt gelezen, weet je dat je geen hoogstaande grafische skills meer nodig hebt om een mooi logo of een gave social post te maken. Canva is erg leuk en heel simpel in gebruik. Ik heb pas nog een landingspagina voor een website gemaakt met deze app. Het advies van Dames van Nu is om gewoon te downloaden en aan de slag te gaan met je foto’s, zodat je spelenderwijs erachter komt wat Canva je allemaal biedt.

#7 Shazam

Super handig als je de artiest en de naam van dat ene leuke hitje wil weten. Shazam geeft het je allemaal, zodat je het in je Spotify kan zetten. Je hoeft nu niet meer de melodie te neuriën voor je vriendinnen in de hoop dat ze het deuntje herkennen.

#8 Een ‘health’ app

Onmisbaar, omdat je vast nieuwsgierig bent naar je hartslag en het aantal verbrande calorieën tijdens je favoriete sportklasje. Naast de standaard stappenteller hebben de geavanceerdere apps nog een slaapmeter, een trainingslogboek en een verbinding met een food app.

#9 Golden Thread Tarot

Dat Golden Thread je de toekomst voorspelt, gaat natuurlijk een beetje ver. Toch is het een leuke app om je dagelijkse tarotkaartje te ‘trekken’. Een tarotlegging zegt niet wanneer je dood gaat of enge ziektes krijgt, maar doet niks meer of minder dan je confronteren met je eigen gedachtes.

Look van de kaart in de app ‘Golden Thread Tarot’

#10 Storytel

Ben je niet zo van boeken lezen of gun je jezelf de tijd niet? Dan is Storytel dé oplossing. Voor een tientje per maand heb je toegang tot een digitale audio- bibliotheek van meer dan 100.000 boeken. De boeken zijn ingesproken door professionele stemacteurs. Zelfs onder het autorijden kun jij nu die nieuwe hit roman ‘lezen’.

Verder zijn er nog handige en leuke apps als Blauwlichtfilter, Quotes Creator, Spotify en Netflix (vanzelfsprekend), maar hierboven staat zeker de top 10 van Dames van Nu.

Verder zijn er nog handige en leuke apps als Blauwlichtfilter, Quotes Creator, Spotify en Netflix (vanzelfsprekend), maar hierboven staat zeker de top 10 van Dames van Nu. We houden je op de hoogte als we weer een nieuw lijstje van apps hebben, maar voorlopig nog even niet. Hier ben je vast nog wel even zoet mee 🙂