Lifestyle

Wie is Martien van Chateau Meiland? – leuke feitjes op een rijtje

Een paar maanden geleden had ik nog niet van hem gehoord, maar nu zie ik dit nieuwe tv-personage werkelijk overal voorbij komen. Heb jij ook het gevoel dat je onder een steen hebt gelegen? Vind je het toch leuk mee te praten met je collega’s over Chateau Meiland op SBS6? Lees dan zeker dit artikel!

#1 Ik vertrek

Uit het programma Chateau Meiland op SBS6 blijkt Martien een bezig bijtje. Dat is hij altijd al geweest. Meiland heeft onder andere de beroepen kapper, kok en verkoper op zijn cv staan. Van 1995 tot 2006 runde hij zijn eigen interieurwinkel in het pittoreske Noordwijkerhout. In 2007 besluit hij dat het tijd is voor iets nieuws, dus koopt hij een chateau in Frankrijk. Die tovert hij om tot een bed & breakfast, waar een serie over is gemaakt in het programma ‘Ik vertrek’ op RTL 4. 

Twee jaar later verhuist hij met zijn gezin weer naar Nederland. Pas op het moment dat ze weer willen verhuizen in 2019, krijgt Talpa hier lucht van. Dit betekent overigens de grote doorbraak van de Meilandjes. 

#2 Beter laat dan nooit uit de kast

Martien is er onlangs voor uitgekomen dat hij homo is. Is dat nog nooit iemand eerder opgevallen? Toch is Martien getrouwd en hij is vader van 2 dochters. Het stel is een tijdje uit elkaar geweest, omdat hij uit de kast kwam. Gelukkig reageerde zijn vrouw begripvol. Na de scheiding stortte Martien zich in het uitgaansleven en de Amsterdamse gay scene. Hij vond het een oppervlakkige bedoeling. Martien voelde al snel dat dit wereldje hem niet de warmte bood van zijn liefdevolle gezin. In 2019 hertrouwde Martien met Erica. Het stel vertrok snel weer naar Frankrijk om daar Chateau Marillaux op te zetten. 

#3 Chateau Meiland op SBS6

Meiland is een extravagant figuur, maar hij kan ook echt iets. Ook al komt hij chaotisch over op televisie, maar schijn bedriegt. Chateau Meiland is brandschoon en hij kookt elke avond een driegangendiner voor zijn gasten. Ondanks zijn sterrenstatus is Martien een keiharde werker. Uiteraard zit er ook wat leedvermaak in het programma van weer een familie die emigreert en waarbij er zoveel mis gaat. Toch lijkt Martien en familie het allemaal te kunnen handelen. Het is gewoon heerlijk om naar een personage te kijken dat zo zichzelf is. Dus Chateau Meiland, wanneer op tv? Het tweede seizoen is nu afgelopen. Gelukkig kun je de afleveringen terugkijken op SBS6

#4 Quotes van Martien Meiland

Nederland gebruikt massaal quotes van Martien Meiland. De beroemdste uitspraken zijn:

  • Het is half twaalf, wij gaan aan de wiiijjjnnn, wij gaan wijnen, wij gaan wijnen!
  • Wat góéóéóéd!
  • Wat een gezeik!” “Ik heb het zooo slecht naar m’n zin.
  • Ja halloooo, bonjour!” “Wat was ook alweer votre nom?
  • C’est duur!

Martien is heerlijk open over van alles en nog wat. Wat kunnen we van hem leren? Zeg altijd wat je voelt, heb lak aan de publieke opinie en drink wijn als het even wat minder gaat. 

Wijnen!

#5 Televizier Ring 2019

Hoe bizar kan het leven soms zijn? Ook al was Chateau Meiland de gedoodverfde winnaar van de Televizier Ring 2019, toch is het een grote verrassing. Een jaar geleden had nog bijna niemand van Martien Meiland gehoord en nu wint hij gewoon deze gerenommeerde televisieprijs. Het programma Chateau Meiland wint van de tegenstanders Expeditie Robinson en Beste Zangers. Martien, you did it! Wat goéééééd!

Wat goéééééd!

Kortom, Chateau Meiland is leuk om naar te kijken. Plan een avondje op de bank met thee en chocola (of een andere traktatie). Nu je al een aantal feitjes weet, ga je dan toch de afleveringen zien op SBS6? Zo ja, laat me dan weten wat je vindt in een reactie. Anyway, veel plezier!