Fit

De shape van Selena Gomez: wat is haar geheim?

Selena Gomez is gegroeid van Disney-sterretje naar een slimme, getalenteerde en mooie jonge vrouw. Op al haar foto’s ziet ze er fantastisch uit, vinden wij. Helaas heeft ze ook te maken gehad met internet trolls, body shaming en nare reacties op social media. Om die reden heeft ze Amy Rosdorff in de arm genomen als personal trainer.

Toch is er nog meer wat je kan doen naast gezond eten en trainen. Dit is wat Amy nog meer heeft gedaan om Selena back in shape te krijgen:

#1 Niet wegen

“Ik geloof niet in de weegschaal. Het is gewoon niet gezond”, zegt Amy. Dit klinkt vast als muziek in de oren bij iedereen die van lekker eten houdt. Kleine kanttekening: De cijfers op de weegschaal zijn slechts een momentopname, want het zegt niks over je gezondheid. Je houdt jezelf gezond door de juiste voedselkeuzes te maken op de langere termijn. Niet meer, niet minder.”

#2 Niet crashen

Jezelf uithongeren of heel weinig eten voor een langere periode vertraagt je stofwisseling. Het brein ziet dit als een hongersnood. Alles wat je eet slaat het lijf dan op als vet in plaats van het te verbruiken als energie. Je valt niet per sé af, maar je wordt skinny fat. De oplossing volgens Amy? “Eet zoals de Fransen dat doen. Ontzeg jezelf niks, maar eet alles met mate. Het leven is te kort om niet lekker te eten. Kauw goed, eet langzaam en voel goed aan wanneer je vol bent. Zo kan je alles eten zonder dat je teveel aankomt.”

#3 Goed eten

Iets waar Selena erg veel moeite mee heeft! Ze houdt van fastfood, wat Amy niet oké vindt. ‘Zodra we de tourbus instappen ruik je het fastfood al. Ik pak het meestal van haar af, gooi het weg en geef haar wortels en hummus. Als Selena minder fastfood eet, zie je dat binnen een paar dagen al aan haar shape. Haar lichaam reageert daar gewoon supersnel op.’

Amy Rosdorff raadt aan veel groenten te eten

#4 Drink water

Water is het allerbeste om te drinken. Een aantal voordelen zijn dat het je pH-waarde op peil houdt, de gifstoffen uit je lijf spoelt en de stoelgang actief houdt. Drink daarom elke dag 3 tot 4 liter water.

#5 Daag het lichaam uit

Dit is wat Amy verklapt over de workout van Selena: “Als je altijd hetzelfde sportschema volgt, raak je op den duur verveeld. Dat maakt het moeilijk om je naar de gym te slepen. Sporten moet geen last zijn, dus moet je het leuk houden voor jezelf. Dat doe je door iedere dag een andere workout te doen. Selena en ik wisselen Pilates af met wandelen, dance cardio, circuittraining en yoga.”

#6 Rek & Strek

Amy voegt toe: “Vergeet na de workout, wat dat dan ook is geweest, niet te stretchen. Dit houdt je spieren lang en lenig, verbetert je performance en is goed voor de spieren en gewrichten. Het voelt ook gewoon lekker.”

#7 Van jezelf houden

Amy bevestigt dat een fit gevoel, gezond eten en zelfliefde een holistisch geheel zijn. “Als je je fysiek goed voelt kies je eerder voor gezond eten. Goed voor jezelf zorgen maakt je een gelukkig persoon. Als je gelukkig bent, komen de resultaten nóg sneller.”

#8 Lekker zweten

Ga vooral naar de sauna om calorieën te verbranden en afvalstoffen en overtollig vocht uit je lijf te gooien. Je krijgt er ook nog eens een stralende huid van. Dat is te zien aan Selena!

#9 Body, Mind & Soul

Tijdens het touren zoeken Amy en Selena mooie plekken op. Laatst stopten ze bij een waterval en hebben ze er een paar minuten gestaan: de natuur observeren en die frisse lucht inademen. Heerlijk!