Interieur

Veiligheid voorop

Het zekere voor het onzekere nemen en meer van dat moois. Jouw veiligheid en die van je woning of kantoorgebouw is van het grootste belang.

Dat hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen. Maar veel mensen nemen genoegen met de meest minieme beveiliging. Dat is ten sterkste af te raden want een ongeluk zit in een klein hoekje en inbrekers gaan steeds geraffineerder te werk. Dus wees verstandig en laat niets aan het toeval over!

Naast de onwil van onmensen om jouw privacy en eigendommen te respecteren, kunnen er ook ongelukken gebeuren met betrekking tot brand, gas, overstromingen en andere nare manieren om schade op te lopen of aan je einde te komen. Ook hierop wil je voorbereid zijn en ingrijpen wanneer nodig. Kortom, wat jij hard nodig hebt is een betrouwbaar alarmsysteem. Kost een paar centen, maar het blijkt altijd een investering te zijn waar je geen spijt van kunt krijgen. Zolang je met de hoogste kwaliteit te maken hebt, tenminste.

Systemen

Kun jij door de camera’s de intercoms niet meer zien? Begrijpelijk hoor. Het is even rondneuzen. En je moet wel voor jezelf duidelijk hebben wat je precies nodig hebt. Een binnen- of buitencamera, eventueel zelfs meerdere exemplaren. En wat te denken van gas-, brand- en bewegingssensoren? Het goede nieuws is dat die allemaal volop verkrijgbaar zijn. Het slechte nieuws is dat de pakketten waar ze in zitten vaak een heleboel onderdelen bevatten die jij niet nodig hebt of juist – voor jouw gevoel dan – incompleet zijn.

Niet getreurd. Er bestaan genoeg betrouwbare leveranciers die voor – en samen met – jou een pakket op maat samenstellen. Hier zit alle apparatuur in die je nodig hebt, eventueel van verschillende merken, waarmee jij jezelf kunt beveiligen. Deze experts weten precies welke componenten waarmee – en hoe – met elkaar samengaan. Oftewel, jij beschikt straks over de beste beveiliging die helemaal is afgestemd op jouw situatie. Als dat nou geen geruststelling is, tja, dan weten wij het ook niet meer!

Installatie

Voor bepaalde camera’s en andere onderdelen heb je echt een expert nodig. Zij zijn de enigen die deze apparaten mogen installeren omdat ze hiervoor gecertificeerd zijn. Al wat jij mag doen is de bekabeling in orde maken en af en toe een kop koffie komen brengen. In andere gevallen kun je uitgaan van plug-and-play systemen. Wie een beetje technisch is aangelegd heeft zijn of haar beveiliging in een mum van tijd aangebracht en operationeel gemaakt!