Travel

(Op) weg met jou!

Op eigen benen staan doe je misschien al. Maar hoe zit het dan met wielen? En hebben we het uiteraard over die van een auto?

Stel je voor: overal heen kunnen waar jij maar wilt. Niet meer afhankelijk zijn van anderen of het openbaar vervoer maar zelf bepalen waar je gaat en staat en wanneer. In je eigen wagen de weg op. Dat is de droom van iedereen die verlangt naar vrijheid en zelfstandigheid.

Juist, effe van die wolk af klimmen, want er is werk aan de winkel! Voordat je daadwerkelijk de weg op mag, zul je eerst flink in de boeken moeten duiken. De theorie gaat vooraf aan de praktijk, dus pak er maar een lesboek bij en sla aan het leren. Neem daar ook flink de tijd voor, want deze stof is lastig onder de knie te krijgen. Niet onmogelijk, wel moeilijk. Dat willen we maar gezegd hebben. Het is theorie die je ook in de praktijk moet kunnen toepassen.

Om er zeker van te zijn dat jij met vlag en wimpel zult slagen, hebben we hier enkele handige tips voor je.

Leren

Ja, nogal wiedes. Voor niks gaat de zon op, je zult wel aan de slag moeten. Maar hier willen we enkel mee zeggen dat je dit moet doen volgens jouw eigen favoriete methode en tempo. Ook de specifieke bron laten we helemaal aan jou over. Want de een leert liever uit een boek waar je lekker door kunt bladeren, terwijl een ander er liever een smart device of laptop bij pakt. Dat is namelijk tegenwoordig ook mogelijk met behulp van eBooks en digitale modules.

In ieder geval moet jouw lesmateriaal heel recent zijn uitgegeven. Anders krijg je de laatste wijzigingen in de verkeersregels niet mee. De kans is namelijk heel groot dat je daarnaar gevraagd zult worden tijdens het examen. En wat zou het vreselijk zonde zijn wanneer je zakt omdat je daarvan niet op de hoogte bent!

Oefenen

Ben je nerveus? Helemaal niet nodig, zo’n examen vreet jou echt niet met huid en haar op – alleen je ziel. Maar serieus, je moet er gewoon zeker van zijn dat je alles weet wat je moet weten door je auto theorie te oefenen. Met behulp van proefexamens bijvoorbeeld, die qua inhoud en niveau gelijk zijn aan de echte toets! Kun je alvast een beetje wennen.

Alvast heel veel succes, ook met het examen en de rijlessen die daarop volgen!