welke koffiemolen
Food

Welke koffiemolen kopen om zelf koffie te maken?

Het kopen van een koffiemolen is tegenwoordig terug weer helemaal in. Dit is het gevolg van het feit dat heel wat mensen door de jaren heen hebben kunnen ervaren dat er grote verschillen in kwaliteit merkbaar zijn tussen de verschillende soorten koffie die er bestaan. Niet alleen het soort koffie is echter bepalend voor de kwaliteit die je kan ervaren. Dit geldt zeker ook voor de manier waarop de koffie wordt gemaakt. Het beste is bijvoorbeeld om koffiebonen te gebruiken binnen de twee weken volgend op de branddatum. Gebeurt dit niet? Dan zal er vastgesteld kunnen worden dat de versheid van de koffiebonen reeds is aangetast. In ieder geval, door het aanschaffen van een eigen koffiemolen zorg je ervoor dat je steeds kan rekenen op een lekker kopje verse koffie die jouw smaakpapillen als geen ander zal verwennen!

Voor welke koffiemolen moet je kiezen? 

Er kan worden vastgesteld dat er op de markt verschillende soorten koffiemolens zijn terug te vinden. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen in eerste instantie de handmatige koffiemolen en anderzijds de elektronische variant. Aan beide soorten koffiemolens zijn zowel voor- als nadelen verbonden. In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat een handmatige koffiemolen een aanzienlijk stuk voordeliger is in vergelijking met een elektronische variant. Dat kan interessant zijn, niet in het minst voor mensen die voor het eerst koffie gaan malen. Zij hebben nog geen enkele ervaring waardoor ze niet weten of dit nu wel of niet iets is voor hun. Kies je meteen voor het kopen van een elektronische koffiemolen en moet je op een zeker ogenblik vaststellen dat zelf malen van je koffie eigenlijk niets voor jou is? Dan is dat uiteraard best een beetje zonde van het geld dat je hebt geïnvesteerd. 

Let op bij het kopen van een elektronische koffiemolen!

Elektrische koffiemolens zijn in de praktijk dus doorgaans een behoorlijk stuk duurder in vergelijking met de exemplaren die handmatig moeten worden bediend. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook voordelige elektrische koffiemolens beschikbaar zijn. Belangrijk om rekening mee te houden bij het kopen van één van die exemplaren is wel dat ze lang niet allemaal even goed zijn. Het is dan ook best mogelijk dat de uitvoering van jouw keuze helemaal niet zo nauwkeurig zal zijn als je in eerste instantie had verwacht. Vergelijk dus zeker even goed alle mogelijkheden voordat je tot aankoop over gaat. Alleen zo kan je vervelende verrassingen voorkomen bij het bestellen van een elektronische koffiemolen.

Tot slot moet je bij het aanschaffen van een elektronische koffiemolen ook altijd stil blijven staan bij het toerental waarvan sprake is. Wat dit betreft wordt er een onderscheid gemaakt tussen enerzijds een geschakeld laag of een direct laag toerental. Daarnaast is er echter ook een hoog toerental. Wanneer je voor deze laatste optie kiest zal je kunnen vaststellen dat de kans aanzienlijk is dat je koffiebonen op een zeker ogenblik zullen komen te verbranden waardoor er een bittere smaak ontstaat. In principe zal je dit uiteraard graag willen voorkomen waardoor de keuze voor een ander, lager toerental wellicht veel interessanter is. 

Bekijk hier de koffiemolens van KoffieTheePlaza!