tips cellulite verminderen
Fashion & Beauty

5 effectieve tips om cellulite te verminderen

De meeste vrouwen krijgen vroeg of laat te maken met cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd. Dat het overgrote deel vrouwen hier last van heeft wil niet zeggen dat je er geen last van kunt hebben. Veel vrouwen voelen zich namelijk onzeker over cellulite op hun benen of billen. Lees hieronder wat cellulite is en wat je eraan kunt doen.

Wat is cellulite precies?

Cellulite is een huidaandoening die vooral veel bij vrouwen voorkomt. Deze aandoening zorgt voor onderhuidse vetophopingen, waardoor er kuiltjes in de huid ontstaan. De ophoping van vocht en afvalstoffen in het huidweefsel zorgt ervoor dat de putjes steeds hardnekkiger worden. Daarom is het goed om te weten wat je kunt doen om cellulite te verminderen.

5 tips om cellulite te verminderen

Als je op zoek gaat naar “wat te doen tegen cellulite” dan kom je terecht op vele websites met slechte informatie, waardoor je er lastig iets aan kunt doen. Wij hebben het hele internet afgezocht en hebben 5 effectieve tips om cellulite tegen te gaan.

Tip 1. Masseren

Het masseren van de huid is een uitstekende manier om de bloedsomloop te verbeteren. Een betere bloedsomloop helpt tegen cellulite. Het masseren kan je gemakkelijk handmatig doen, maar je kan er ook een speciale borstel voor gebruiken.

Tip 2. Genoeg water drinken

Het probleem van cellulite wordt veroorzaakt door een gebrekkige afvoer van slechte afvalstoffen, daarom is het belangrijk om genoeg te drinken. Drink minstens 2 á 3 liter water per dag, zodat je lichaam genoeg vocht beschikbaar heeft om alles door te spoelen.

Tip 3. Gezond eetpatroon

Naast voldoende drinken is een gezond eetpatroon ook enorm belangrijk. Eet genoeg groente en fruit. Probeer ook bewerkt voedsel zo veel mogelijk te mijden.

Tip 4. Cellulite crème

Het smeren van anti cellulite crème zal er niet voor zorgen dat cellulite acuut verdwijnt. Echter zorgt een goede crème zeker voor zichtbare resultaten. Wij adviseren de anti cellulite crème van Cellulitix. De werking van deze crème is wetenschappelijk bewezen.

Tip 5. Zorg voor een stabiel gewicht

Sterke schommelingen in je gewicht zijn funest voor je cellulite. Aankomen om vervolgens weer af te vallen zorgt ervoor dat je huid slapper wordt, waardoor de bultjes beter zichtbaar worden.