Fit

Chiropractie nodig

Chiropractie wordt de laatste jaren in Nederland steeds bekender bij onze bevolking. Niet gek, want het een chiropractor kan je heel goed helpen met het verhelpen van lichamelijke klachten maar ook het voorkomen hiervan. Door de diverse technieken die worden gebruikt  en waarmee ook bewezen resultaten worden behaald wordt Chiropractie steeds meer gebruikt. Chiropractie wordt ook wel eens onterecht vergeleken met een bottenkraker. 

Wat doet een Chiropractor?

Een chiropractor is een persoon die mensen bijstaat die lichamelijke klachten ervaren. Zo wordt er voor gezorgd dat pijn verdwijnt, je snel herstelt van een blessure en ook andere klachten worden verholpen. Rugklachten, migraine en dergelijke. Het unieke van Chiropractie is dat er niet alleen wordt gekeken naar de klacht zelf maar ook hoe deze is ontstaan en zich tot de mate heeft kunnen ontwikkelen. Zo kunnen er toekomstige klachten worden vermeden. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van diverse technieken. De ervaringen die een Chiropractor heeft opgedaan is afkomstig van velen universitaire medische studies maar ook van praktijk ervaring. Ze hebben vaak meer kennis van het menselijk lichaam dan andere medisch opgeleide personen.

Voor wie is Chiropractor geschikt?

Chiropractie is voor iedereen geschikt die pijnklachten heeft of pijnklachten wilt voorkomen. Of je nu klachten in bijvoorbeeld de lage rug hebt, zere schouders of pijnlijke benen. Het grotendeel van je lichaam kan worden behandeld. Zoals gezegd is Chiropractie ook een uitstekende optie als je je gezondheid wilt behouden zoals die is. Met diverse oefeningen en adviezen zorg je ervoor dat je gezondheid behouden blijft. Dit wordt ook wel vaak gedaan door mensen die topsport beoefenen of mensen met drukke agenda’s. 

Is een Chiropractor hetzelfde als een bottenkraker?

Een chiropractor wordt vaak vergeleken met een bottenkraker. Dat is jammer want van deze vergelijking klopt niets. Er wordt in geen enkele geval botten gekraakt bij chiropractie. De vergelijking is afkomstig door de geluiden die gewrichten kunnen maken als deze worden gecorrigeerd. Bij het corrigeren van een gewricht ontsnapt er lucht waardoor je een krakend geluid kunt horen. Dit is volledig veilig en er zitten geen gevaren aan vast. Door deze techniek worden Chiropractors vaak onterecht Bottenkrakers genoemd. Chiropractor Utrecht inschakelen? Bekijk de mogelijkheden op OneChiropractioStudio.nl.

Reacties uitgeschakeld voor Chiropractie nodig