Hoe is de handtas ontstaan?
Handtassen zijn nu overal te vinden en is in de meeste modewinkels te kopen. Tassen zien er mooi uit maar hebben natuurlijk ook nog een functie om spullen erin te stoppen. Er zijn veel tassen in verschillende soorten en maten. De tassen zijn vaak relatief klein, maar toch vaak groot genoeg om er veel kleine spullen in te vervoeren. De handtas bestaat eigenlijk nog niet heel erg lang. Vroeger was een van de meest noodzakelijke dingen om bij je te hebben geld. Je kunt wel je spullen vasthouden maar een hele dag is haast onuitvoerbaar. Zo ontstond de handtas, welke later ook gebruikt werd om persoonlijke bezittingen zoals documenten en cosmetica in mee te nemen.
In de Romeinse tijd was er nog geen sprake van een handtas, want toen werden de bezittingen vervoerd in glazen potten met een koord of een handvat. Later werden er ook tassen op de markt gebracht die doen denken aan de handtas van nu. Later werd de tas voorzien van een grotere afsluitbare buideltas. Het nadeel van deze tas was de afmeting, want de tas viel erg op door de grote en daardoor werd die vaak gestolen. In de 18 eeuw was het normaal om een doosje met kettinkjes, maar later werd de kleding zo strak dat er geen ruimte voor deze doosjes. Daarvoor in de plaats kwam de zogenaamde reticule, een tasje gemaakt van papier-maché en later werden deze ook gemaakt van metaal en leer. Vanaf dit moment is de handtas ontstaan. Toen werden ze gemaakt voor gebruiksvriendelijkheid en nu gaat het ook vooral om het uiterlijk.
Hoe worden tassen van 263.000 euro gemaakt?
Er zijn veel verschillende tassen met verschillende prijskaartjes. Er worden zelfs tassen gemaakt van 263.000 euro die mensen ook kopen. Van dat geld kan je zo veel andere dingen kopen, maar er zijn toch echt mensen die er het geld voor over hebben maar waarom is die tas zo duur? Het merk dat de tas maakt is Hermés. Het blijkt volgens de tassenverkoopsite Baghunter dat het meer rendement biedt om in een tas te investeren momenteel dan in bijvoorbeeld goud.
Deze tas van bijna drie ton werd in 2008 voor 160 duizend dollar gekocht, en dat is totaal geen slechte waardestijging van 86 procent. De tassen worden handgemaakt in een van de werkplaatsen in Frankrijk. De tas wordt van het begin tot het einde door 1 persoon gemaakt. De maker kiest volgens Bloomberg zelf de stof voor de tas en doet er daarna ongeveer twintig uur over om het te maken. De hoge waarde komt door het krokodillenleer dat wordt gebruikt.
Vaak zie je dat omega watches in combinatie met deze tassen worden gedragen. Dit komt door de status die het horloge met zich mee brengt. Ben je benieuwd welke accessoires nog meer worden gedragen? Bekijk dan hier de mogelijkheden.
De beste manieren om je tas te verzorgen
Het kan zo zijn dat je een tas hebt die je wilt doorverkopen, en dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat die tas zijn waarde behoud. Het best is om de tas weer in de originele verpakking te bewaren. Als de dat niet meer hebt kan het ook in een stoffenzak. Om de vorm te behouden kun je die vullen met kranten. Om het leer te beschermen kun je er een leerspray op spuiten. Aanraking met water kan vlekken opleveren dus het is beter om het leer droog te houden.