warme outdoor kleding
Fashion & Beauty

Warme kleding voor jouw outdoor vakantie

Heerlijk, zo´n outdoor vakantie! Lekker in de natuur, weg van de alledaagse sleur. Toch is er voor vrouwen één groot nadeel: de kou. Vrouwen hebben het bovendien sneller koud dan mannen, dus vooral jij zult hier rekening mee moeten houden. Dames van Nu ging op zoek naar warme kleding voor jouw outdoor vakantie.

Warme bovenkleding: outdoor hoodie

´s Avonds loop je even weg bij het kampvuur en ´s nachts moet je uit die heerlijk warme slaapzak kruipen om te plassen. Irritant en vooral: koud. Gelukkig is er veel warme bovenkleding beschikbaar. Zoals een outdoor hoodie. Dat is een hoodie speciaal voor outdoor vakanties. Hij is dus extra licht, maar wel lekker warm. 

Bovendien heeft een outdoor hoodie veel meer zakken en ook diepere zakken dan een gewone hoodie. Op koude dagen kun je zelfs je hele handen, sleutelbos en portemonnee erin kwijt. Daar kan geen vrouwenbroek tegenop.. Bovendien hebben outdoor hoodie´s een speciale capuchon die extra warme afgeeft aan je nek. Handig voor koude avonden of om op te warmen als het regent.

En doordat een outdoor hoodie vaak heel licht is, kun je hem overdag makkelijk meenemen in de fietstas of wandelrugzak. Dat extra gewicht merk je nauwelijks. Maar ´s avonds en ´s nachts merk je wel heel goed dat je zo’n lekker warme hoodie bij je hebt! Het maakt de outdoor vakantie voor jou een stuk aangenamer. 

Warm ondergoed

Als liefhebber van wandeltochten, fietstochten of andere outdooractiviteiten heb je vast wel eens gehoord van thermo ondergoed. Dat is speciaal ondergoed dat jou warm kan houden op koude dagen, maar ook jouw zweet afvoert om je tijdens een steile wandeling te verkoelen. Hoe dan?

Een speciale isolatielaag tussen je huid en het warme ondergoed zorgt ervoor dat jouw lichaam warm blijft. Ook in een koude omgeving. Hoe dikker dit ondergoed is, hoe beter het jou warm houdt. Ga voor een outdoor vakantie in de bergen dus vooral voor heel dik ondergoed.

Diezelfde isolatielaag kan ook heel dun en strak zitten. Dan houdt ie jou niet warm, maar juist koel. Met een strakke, dunne laag kan jouw zweet namelijk eenvoudig worden opgenomen en afgevoerd. Zo blijf je tijdens het hardlopen in de zomer of tijdens een wandeling in Spanje redelijk koel. 

Let goed op wat voor soort warm ondergoed jij wilt: van synthetische materialen of van merinowol. Beide zijn ideaal om jouw lichaam warm te houden, maar voelen wel anders aan.

Reacties uitgeschakeld voor Warme kleding voor jouw outdoor vakantie