Fashion & Beauty

Overweeg je een cosmetische behandeling met injectables? Lees deze onmisbare tips!

Een cosmetische behandeling met injectables is erg populair tegenwoordig. Injectables is de verzamelnaam van botulinetoxine, fillers, Profhilo en skinboosters. Dit zijn allemaal injecteerbare hulpmiddelen die rimpels of verslapte huid kunnen verminderen, verwijderen of opvullen. In Nederland zijn er op dit moment al meer dan 500 klinieken waar je terecht kunt voor injectables. Naar schatting worden er in 2020 in Nederland meer dan 600.000 injectables behandelingen uitgevoerd. 600.000, dat is echt een duizelingwekkend aantal. Maar wie laten dan al die behandelingen uitvoeren? Misschien wel je buurvrouw of die knappe moeder op het schoolplein! Het is in ieder geval écht een behandeling voor Dames van nu. Cosmetische behandelingen kun je wat dat betreft vergelijken met haarverf in de jaren ’90. Ook dat was destijds een taboe, maar ook dat deed iedereen toen heimelijk…

Cosmetische behandeling

Een cosmetische behandeling heeft als doel het uiterlijk te verfraaien. Ook al is het zeer populair, het is wél een medische handeling. Daarom is het aan te raden om zorgvuldig uit te zoeken welke behandeling past bij jouw zorgvraag of cosmetische wens. In Nederland hebben wij geluk met het niveau van de injectables artsen. Zeker artsen die zich hebben gespecialiseerd halen een hoog niveau! Veel mensen hebben voor een cosmetische behandeling een duidelijk doel. Zij storen zich bijvoorbeeld aan wallen onder de ogen. Of aan de fronsrimpel. Maar het kan ook zijn dat je gewoon vindt dat je er iets ouder of minder goed uitziet dan dat jij je voelt. Een oplossing voor wallen onder de ogen is bijvoorbeeld een dunne hyaluronzuur filler. En een fronsrimpel wordt meestal behandeld met botulinetoxine.

Wat zijn injectables?

Het is belangrijk om te weten wat injectables zijn. Een behandeling met fillers is geschikt om rimpels op te vullen, om meer volume in de huid te brengen of om de gezichtscontour te optimaliseren. Bijvoorbeeld in het geval van diepe rimpels of dunne of asymmetrische lippen. Botulinetoxine (Botox is een merknaam botulinetoxine) wordt met name gebruikt om de fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels te behandelen. Na een behandeling met botulinetoxine wordt het signaal naar het spiertje tijdelijk verbroken. Je kunt dan dus niet meer fronsen of je kraaienpootjes aanspannen. Een behandeling met botulinetoxine is ca. 3-4 maanden effectief. Botulinetoxine wordt ook toegepast als behandeling tegen knarsetanden, een tandvlees glimlach en hyperhidrosis (overmatig zweten). Ook dan wordt het spiertje die overactief is ontspannen. Skinboosters worden ingezet om de huid van binnenuit te hydrateren. Eigenlijk is dit zeer effectieve huidverzorging en wordt vaak preventief tegen huidveroudering al ingezet. Profhilo is dé behandeling tegen verslapte huid. Een Profhilo behandeling zorgt ervoor dat de elastine en collageen worden versterkt. De huid wordt weer stevig!

De beste cosmetische kliniek bij jou in de buurt

Vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl. Vergelijk ze op ervaring, op opleidingsniveau, met welke merken injectables de klinieken werken en op de prijs per behandeling. Vervolgens is het aan te raden om meer dan één kliniek een afspraak te maken voor een cosmetisch injectables consult. Vervolgens kun jij beoordelen bij welke kliniek je het beste gevoel hebt!

Hoe kies ik een cosmetisch arts?

De beste cosmetische arts is vaak gebaseerd op een persoonlijke mening. Indien een arts de titel Cosmetische Arts KNMG draagt (dit is een beschermde titel), dan heeft diegene veel ervaring met injectables. Toch kan het zo zijn dat een vaardige plastisch chirurg of basis arts, in de basis veel meer talent heeft voor injectables. Het is hetzelfde als met profvoetballers; diegene met de meeste ervaring is niet persé de beste.

Doe onderzoek, vergelijk en maak een bewuste keuze voor een injectables kliniek?

De belangrijkste adviezen zijn op een rijtje. 1. Weet welke behandeling je wilt. 2. Weet welke merken injectables geschikt zijn voor jouw behandeling 3. Vergelijk de klinieken en cosmetische artsen bij jou in de buurt zorgvuldig en… 4. Kies bewust Er zijn in Nederland meer dan 500 klinieken die injectables toepassen. Wanneer je gevoel niet goed is bij de arts of kliniek, qua vertrouwen of qua tarieven, vergelijk dan rustig verder op www.injectablesbooking.nl.