Lifestyle

Een moeilijke studiekeuze maken, hoe doe ik dit?

Tegenwoordig is het zo dat je vrij vroeg je studiekeuze moet gaan maken meestal heb je dan nog geen idee wat je worden wilt of welke richting je op wilt gaan. Een studiekeuze coach helpt je daarmee.

Een studiekeuzecoach helpt je bij het maken van studiekeuzes die vaak heel lastig zijn omdat er zoveel studie zijn. En als je een leuke studie hebt gevonden kan je ook nog is binnen die studie gaan kiezen welke vakken je wilt gaan volgen. Voor jongeren is dat heel moeilijk al die keuzes alleen maken want je wilt natuurlijk niet de verkeerde keuze maken en een studie volgen die achteraf helemaal niet zo leuk is.

Advies krijgen van coaches

Vaak krijgen jongeren wel advies op schol wat ze kunnen gaan doen en krijgen ze ook een beetje coaches, maar dat is nog lang niet genoeg. Een student moet goede coaching krijgen want het zijn wel belangrijke beslissingen die ze moeten gaan maken.

Het is belangrijk om een goede studiekeuze te maken zodat je niet iets gaat studeren wat je helemaal niet leuk vind. Want als je iets gaat studeren wat je niet leuk vind dan heb je daar helemaal geen zin meer in en laat je school links liggen terwijl school juist wel heel belangrijk is. Om je studiekeuze te maken moet je er eerst achter komen wat je helemaal niet leuk vind om te doen dan kan je die studies alvast afstrepen. Bij het maken van een studiekeuze is het ook slim om te kijken waar je nu wel heel goed in bent of wat je belangrijk vind. Vraag ook altijd vrienden of je ouders om advies die kunnen jou heel goed helpen en met je mee kijken.

Doen wat jij leuk vindt

Een studie kiezen door je voor niemand anders dan voor jezelf het is daarom ook erg belangrijk dat je iets kiest wat jou het leukste lijkt. Ook al zeggen je ouders of vrienden wat anders je moet naar je eigen gevoel luisteren. Een coach doet dat altijd daarom is het vaak ook slim om naar een coach te gaan die kan je heel goed helpen en luistert naar wat jij wilt en naar wat je absoluut niet wilt. Een coach is vooral superhandig voor mensen die zelf slecht kunnen plannen en het lastig vinden om overzicht te creëren voor zichzelf en dat geen wat ze moeten doen om een goede studie te kiezen of om je studie goed af te ronden. Ze helpen je met heel veel dingen en geven je persoonlijke aandacht. Ze stimuleren je en maken samen met jou een realistische planning. Jongen die een coach hebben ervaren veel meer rust en minder stress in hun hoofd. Vaak als je alles naast elkaar zet wat je nu eigenlijk moet doen en op papier zet valt dat reuze mee.

Reacties uitgeschakeld voor Een moeilijke studiekeuze maken, hoe doe ik dit?