Lifestyle,  Travel

Zakelijke laptop kopen – Hier let je op

Ben jij pas afgestudeerd of misschien wel zzp’er, dan wil je een goede laptop die bij jouw leven past. In deze blog behandelen we wat tips om rekening mee te houden, zodat jij daarna beter weet waar je op moet letten bij de keuze van een laptop.

Veel rekenkracht

Ben jij het rekenwonder of is je laptop dat? Leun jij vooral op de rekenskills van je laptop, zorg dan wel voor voldoende capaciteit. Kies dus niet voor een basismodel maar voor een wat hogere kwaliteit productlijn zoals de hp envy. Een betere processor kost wat meer maar geeft je laptop net even wat meer power en snelheid als hij weer eens zijn ‘hersens’ moet kraken. Ook het werkgeheugen komt hierbij kijken. Mensen kunnen niet multitasken maar alleen maar heel snel taken afwisselen, wordt er gezegd. Zorg er dan in ieder geval voor dat jouw laptop wél kan multitasken. Dit doe je door voor een groter werkgeheugen te kiezen. 

Stevige behuizing

Ben je veel onderweg? Dan wil je een stevige laptop. Je laptoptas beschermt wel wat, maar dat hobbelen op de fiets of als hij van de bank in de auto valt, mag de laptop niet beschadigen. Je laptop moet simpelweg tegen een stootje kunnen. Geen plastic fantastic, maar een stevige metalen behuizing. Want uiteindelijk koop je je laptop toch als investering voor een paar jaar, dus dan wil je daar zo lang mogelijk profijt van hebben.  

Laptop voor onderweg

We noemde het al even. Als je veel onderweg bent stel je andere eisen aan je laptop. Niet alleen qua stevigheid, maar ook qua formaat. Groter is fijn qua scherm en functies, maar is ook vaak zwaarder. Al zijn er tegenwoordig ook veel lichtere modellen op de markt. Vind je het lastig om te bepalen hoe zwaar 872 gram precies is? Ga dan even langs in de winkel en til de showmodellen daar gewoon eens op. Bedenk je dat je met dat gewicht plus accessoires en tas elke dag naar het station moet fietsen. Juistem!

Weerspiegeling van jezelf

Werk jij veel op je laptop dan wordt je laptop een deel van je persoonlijke stijl. Het klinkt misschien wat overtrokken, maar er zit wel een kern van waarheid in. Wat wil je uitstralen? Een degelijke laptop waarmee jij eenvoudig wat presenteert is onderdeel van hoe jij overkomt op anderen. En zeg ik zakelijk, dan zeg jij professionaliteit. Dat moet je laptop dus ook uitstralen!

 

Reacties uitgeschakeld voor Zakelijke laptop kopen – Hier let je op