diamond painting voor beginners
Lifestyle

Diamond painting voor beginners: tips en tricks

Steeds meer mensen beginnen diamond painting als nieuwe hobby te ontdekken. Nu een groot deel van Nederland thuis zit zoeken meer en meer mensen naar een manier om even aan het hectische leven te kunnen ontsnappen. Dit is te wijten aan het feit dat voor de mensen die thuis werken de grens tussen werk en privé is vervaagd. Tussen het werk door worden huishoudelijke klusjes opgepakt en in de avonduren worden nog een paar rapporten voor de baas verstuurd. Maar wanneer kun je het werk dan echt even uit je hoofd zetten en iets voor jezelf doen? Dit is waar veel mensen tegenaan lopen. 

Een voor de hand liggende oplossing is het zoeken van een nieuwe hobby! Iets wat je leuk vindt om te doen en niet te veel inspanning kost. Veel mensen hebben hun nieuwe hobby al gevonden: diamond painting! Maar hoe begin je hier het beste mee? In dit artikel lees je de tips van mensen die je voor zijn gegaan in het starten van deze leuke hobby!

Begin niet te groot

Een van de valkuilen bij het beginnen van een nieuwe hobby is dat mensen snel te groot beginnen. Dit geldt niet alleen voor diamond painting maar voor de meeste hobby’s. Je hebt bedacht wat je graag wil doen en wil het liefst meteen zo groot mogelijk beginnen. Maar om het voor jezelf leuk te houden is het je aangeraden om dit nou juist niet te doen! Te groot beginnen zorgt voor teleurstellingen. Ervaren diamond painters zeggen dat je het beste met een kleine diamond painting kunt beginnen. Wanneer je de smaak te pakken hebt kun je snel groter gaan werken! Het is namelijk zo dat die kleine steentjes ervoor zorgen dat het resultaat niet snel zichtbaar is. Vaak wil men direct resultaat zien van waar ze mee bezig zijn. Wanneer je eerste werkje klaar is word je enthousiast en kun je voor een groter ontwerp gaan.

Kies een diamond painting ontwerp dat bij je past

Aan een diamond painting ben je, afhankelijk van het formaat, best een tijdje bezig. Je kunt je daarom voorstellen dat het erg belangrijk is om aan een ontwerp te werken dat bij je past. Je zult in totaal meerdere uren naar de afbeelding kijken voordat je painting af is. Het is daarom het leukste om een afbeelding uit te zoeken die je zelf mooi, grappig, of boeiend vindt. Denk aan een afbeelding van een artiest waar je fan van bent, je favoriete auto of je lievelingsbloem. Het is ook mogelijk een eigen foto te schilderen. Zo kun je bijvoorbeeld een portret maken van je eigen huisdier. Of denk aan een diamond painting van de kinderen van je zus. Heb je meteen een leuk verjaardagscadeau!

Neem er dagelijks een momentje voor

Het is net als het lezen van een boek dat al weken op je nachtkastje ligt. Om er in te komen moet je er dagelijks een vast momentje voor in plannen. Wanneer je dit doet kom je er pas echt in en kun je niet meer stoppen. Je dagelijkse kwartiertje wordt langzamerhand een half uur en vervolgens zelfs een uur. Het enige dat je hoeft te doen is beginnen! Bestel je diamond painting ontwerp op www.diamondpaintingwinkel.nl!