Fit

Welke oogklachten kunnen er ontstaan?

Er zijn verschillende oogklachten die kunnen ontstaan. Oogklachten zijn er vervelend om last van te hebben. Echter is het wel handig om te weten waar je allemaal last van kunt krijgen. Hierdoor kun je jezelf er ook een beetje op voorbereiden. 

Een strontje

Een strontje is een kleine ontsteking die in je ogen plaats vindt. Deze ontstekingen ontstaan door bacteriën die in je ogen terecht komen. Een strontje kan erg vervelend zijn om last van te krijgen. Op het moment dat je veel last krijgt van een strontje, is het belangrijk om hiervoor direct naar de huisarts toe te stappen. Dit zorgt er namelijk voor dat je direct de hulp kan krijgen die je nodig hebt om het strontje te genezen. 

Droge ogen

Het kan erg vervelend zijn om last te hebben van droge ogen. Bij droge ogen werken de traanbuisjes niet goed meer. Dit maakt dat de ogen niet vochtig genoeg blijven. Het kan echter verschillende oorzaken hebben. Droge ogen kunnen veroorzaakt worden door een ontsteking, door staar en een ongunstige omgeving. Deze omgeving kan veroorzaakt worden door een airco, centrale verwarming of sigarettenrook. Als je merkt dat je last krijgt van droge ogen, is het als eerste belangrijk om naar deze factoren te kijken. Als je er hierna nog last van hebt, kun je het beste naar de huisarts toe stappen. Zo kan je de hulp krijgen die je nodig hebt bij het verhelpen van je droge ogen. 

Een lui oog

Bij een lui oog doet één van de ogen niet mee aan de beeldvorming. Hierbij klopt de benaming lui oog eigenlijk niet. Dit komt omdat het veroorzaakt wordt door een aantal spiertjes die niet goed functioneren in het oog. Tot op de leeftijd van ongeveer 10 kan een lui oog nog geactiveerd worden. Dit kan gedaan worden door het afplakken van het andere oog. Dit moet gedaan worden voor meerdere weken. Na de leeftijd van 10 is het vaak niet meer mogelijk om een lui oog te verhelpen. Dit komt omdat de oogspiertjes het hierbij helemaal niet meer doen. Oogklachten kunnen ervoor zorgen dat het zicht verminderd. Als je teveel oogklachten hebt kan het zo zijn dat je wellicht niet in aanmerking komt voor het verlengen van je rijbewijs. Bij Floaterlaser.com heb je de mogelijkheid om je ogen te laten keuren voor de CBR keuring. Met de Gezondheidsverklaring die je achteraf digitaal kunt krijgen is het mogelijk om je rijbewijs te verlengen.

Reacties uitgeschakeld voor Welke oogklachten kunnen er ontstaan?