Fit

3 Tips voor een goede workout met dumbbells

Op het moment dat je op zoek bent naar een goede workout, zijn tips vaak wel welkom. Dit kan omdat trainen nog best lastig kan zijn om te doen. Als je aan de slag wilt gaan met dumbbells kunnen een aantal tips daarom wel handig zijn om te krijgen. 

Begin altijd licht

Als je een nieuwe oefening begint, is het altijd belangrijk om licht te beginnen. Dit komt omdat je spieren eerst de beweging die je gaat doen met de oefening onder de knie moeten krijgen. Hierdoor kun je het beste met een lichte dumbbell beginnen. 

Na het onder de knie krijgen van de beweging kun je langzaam maar zeker verder opbouwen naar een zwaardere dumbbell. Het is altijd belangrijk om eerst van licht naar middel en dan naar zwaar te gaan. Bij een zware dumbbell kunnen namelijk andere spiergroepen extra aangespannen worden. Door tussendoor middel te doen, zorg je er voor dat deze spiergroepen ook voorbereid zijn. 

Hou dumbbells recht met je polsen

Niks is er zo vervelend als een pijnlijke pols na een workout. Hierom kan het handig zijn om de dumbbells recht te houden ten opzichte van je polsen. Hierdoor zorg je er voor dat je geen last krijgt van je polsen. 

Op het moment dat je een dumbbell niet recht houdt met je polsen, komt een deel van de druk van het gewicht op je pols te staan. Als je hierbij gaat bewegen, komt de druk steeds terug. Hierdoor kan je pols pijn gaan doen. Een rechte pols is daarom erg belangrijk. 

Kijk of je de juiste spieren aanspreekt

Tijdens een workout met dumbbells is het belangrijk dat je de juiste spieren gebruikt. Als je niet de goede spieren gebruikt, kan het zijn dat je andere spieren op een verkeerde manier gebruikt. Hierom is het belangrijk om bij elke oefening eerst te voelen welke spieren je hier voor nodig hebt en hoe je die aan kan spreken. Dit is vaak relatief makkelijk om achter te komen door een aantal reps van tevoren te doen. Als je zwaardere gewichten gebruikt dan normaal, is het altijd handig om dit te doen. 

Bron: Fitnesskoerier.nl

Reacties uitgeschakeld voor 3 Tips voor een goede workout met dumbbells