Food

Wat voor soort pannen zijn er en welke gebruik je wanneer?

Er zijn veel verschillende soorten pannen. Deze pannen worden allemaal op verschillende manieren gebruikt. Hierom kan het soms zijn dat je niet zo goed meer weet welke pan waar bij hoort. Daarom is het handig om te weten welke pannen er zijn en welke pan je wanneer gebruikt. 

Een bakpan

Eén van de meest gebruikte pannen is de bakpan. Dit is een pan waarin je dingen kunt bakken. Dit houdt in dat je iets in olie of vet gaar maakt. Door dit op hoge of middelhoge hitte te doen, krijg je hiermee vaak ook een knapperig laagje op het gene wat je bakt. 

Een bakpan is geschikt voor het bakken en het braden van eten. Vooral voor vlees en aardappels wordt een bakpan veel gebruikt. Echter kun je deze ook gebruiken voor verschillende groenten en pannenkoeken. 

Een kookpan

Kookpannen worden ook erg veel gebruikt. Deze worden gebruikt om eten in te koken. Koken wordt gedaan door middel van water. Als je water in een pan zet en dit laat koken, kun je hiermee eten gaar maken. Dit wordt dan ook veel gebruikt voor het avondeten. 

Een kookpan wordt meestal gebruikt voor het koken van aardappels en rijst. Echter kan dit ook gebruikt worden voor het koken van verschillende groenten. Ook voor het stomen van eten kan een kookpan goed gebruikt worden. Hierbij is het belangrijk om een stoommand boven het kokende water te plaatsen. 

Een wokpan

Om gerechten in te wokken wordt een wokpan vaak gebruikt. Dit is een ronde pan met een massieve bodem en een bollende top. Vooral voor Aziatische gerechten wordt een wokpan erg veel gebruikt. Echter kan deze ook gebruikt worden voor het wokken van vlees en groentes. 

Op het moment dat je vlees of groente in een bepaalde saus wilt maken, wordt een wokpan vaak gebruikt. Hierbij is het makkelijk om er voor te zorgen dat de saus even verdeeld wordt over alle groente en vlees. Door de massieve bodem is het ook makkelijk om in een wokpan te roeren zonder dat deze beweegt. 

Bij Kookwinkel Meesterslijpers kun je allerlei soorten pannen kopen.

Reacties uitgeschakeld voor Wat voor soort pannen zijn er en welke gebruik je wanneer?