Default

Maak je bruiloft nog romantischer met deze tips

Een bruiloft is een dag waar het allemaal draait om de romantiek. Je wilt er dan ook alles aan doen om hier de mooiste dag van jouw leven van te maken. Daarom willen we je graag een aantal tips geven hoe je jouw bruiloft nog romantischer kunt maken dan dat je nu in gedachten hebt.

De weg naar het altaar

De weg naar het altaar is iets speciaals. Volgens de traditionele bruiloften is dit het moment waarop je jouw partner voor het eerst gaat zien. Op de weg naar het altaar wordt dan ook menig traan gelaten door zowel de bruid als de bruidegom. Om de weg naar het altaar nog romantischer te maken kun je rozenblaadjes laten strooien door de bruidskinderen. Op bruiloften zie je vaak dat kleine kindjes langs de loper staan met een mandje en zodra de bruid met haar vader (of in ieder geval degene die haar uit handen geeft) voorbij komt, worden er rozenblaadjes gestrooid. Kom maar door met die romantiek en tranen!

Een romantische tafelsetting

‘s Avonds is het tijd voor het diner. Vaak een momentje om even tot rust te komen. Je hebt er al een hele middag op zitten en het liefst trek je jouw schoenen even uit om je voeten te laten ademen. Ondanks dat het diner een rustmomentje is, wil je natuurlijk wel dat iedereen een eigen plekje heeft. Zo zijn er bijvoorbeeld altijd wel tantes of nichtjes die niet zo goed met elkaar overweg kunnen. Deze wil je dan natuurlijk niet bij elkaar aan tafel zetten. Bovendien zorgt een tafelindeling dat je mensen beter leert kennen wanneer je bijvoorbeeld mensen bij elkaar aan tafel zet die elkaar eigenlijk niet kennen.

De openingsdans

Op een bruiloft feest hoort natuurlijk een openingsdans door het bruidspaar! Zoek samen een nummer uit en dans de dans der liefde met passie en vuur! Vaak wordt een nummer uitgezocht waar zowel de bruid als de bruidegom een herinnering aan heeft. Zijn jullie niet zo’n held in dansen? Dan is het verstandig om van tevoren een aantal danslessen te nemen, zodat jullie niet voor schut staan.

Een romantische locatie

De locatie speelt natuurlijk ook een grote rol in de romantiek. Heel veel locaties hebben van zichzelf al een romantisch tintje. Daarnaast is het vaak mogelijk dat je de locatie naar eigen wens mag inrichten. Is er een buitenterras? Vraag de organisatie of zij het buitenterras vol met kaarsen willen zetten. Als het ‘s avonds dan donker wordt geeft dit een extra romantisch sfeertje!

Reacties uitgeschakeld voor Maak je bruiloft nog romantischer met deze tips