Lifestyle

De leukste beroepen voor dames!

De tijd dat alleen maar mannen een beroepsfunctie hadden, ligt al heel ver achter ons. Tegenwoordig zijn in de meeste beroepen zowel vrouwen als mannen vertegenwoordigt. Daarnaast gaat de arbeidsparticipatie van vrouwen ieder jaar omhoog en de typische ‘mannenberoepen’ worden steeds vaker ingevuld door vrouwen. Daarom vertellen we in deze blog de leukste beroepen voor dames in 2022! 

Wordt een coach! 

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging of wil je iets voor jezelf beginnen naast je huidige baan? Probeer dan coach te worden! Wat voor coach je wil worden heb je helemaal zelf in de hand. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding wandelcoach waarbij je wordt opgeleid tot een echte coach. Je leert hierbij nieuwe technieken en methoden om in een natuurlijke omgeving je vaardigheden verder uit te breiden. 

Lerares 

Misschien heel cliché, maar het leukste beroep voor dames is en blijft toch wel lerares in het basisonderwijs. Hier is namelijk meer dan 80% vrouw! Als lerares op een basisschool ben je gespecialiseerd in verschillende vakken zoals; gym, taal, rekenen, geschiedenis, Nederlands en Engels. Daarnaast moet je een echte powervrouw zijn om als lerares te werken want het vraagt ontzettend veel van je. Je moet een echte doorzetter zijn, energiek, kritisch en conflicten kunnen beheersen. Tegelijkertijd moet je passie hebben voor je werk en uiteraard moet je goed omgaan met kinderen. 

Huisarts 

Sinds 2020 zijn er meer vrouwelijke huisartsen dan mannelijke huisartsen. Een huisarts is verantwoordelijk voor het onderzoeken en de behandeling van patiënten in alle leeftijdscategorieën. De huisarts heeft uiteraard ook de mogelijkheid om patiënten door te sturen naar een specialist. Een huisarts dient accuraat te zijn, loyaal en moet echt een passie voor de gezondheidszorg hebben. 

Psycholoog 

Meer dan 70% van de psychologen in Nederland wordt vertegenwoordigd door vrouwen. Een psycholoog geeft advies, begeleiding en therapie aan mensen die hier behoefte aan hebben. Denk hierbij aan emotionele of geestelijke steun. Als psycholoog bestudeer je het gedrag van mensen en stel je een behandelplan op voor een patiënt. Psychologen dienen integer te zijn, hebben een luisterend oor en weten hoe zij met patiënten omgaan. Zeker geen makkelijk beroep, maar wel één van de leukste beroepen voor de vrouwen! 

Developer

Vrouwen hebben al een lange tijd geleden de weg gevonden naar het webdesign, maar tegenwoordig zie je steeds meer vrouwen die werken als webdeveloper. Waar webdesign alleen het ontwerpen van de website is, zorgt een webdeveloper ook voor het opzetten van de website. Steeds meer vrouwen willen ook echt websites gaan maken in verschillende programmeertalen. Is dat niet ontzettend gaaf?!

Reacties uitgeschakeld voor De leukste beroepen voor dames!