Lifestyle

Gratis hoortest online

Voor veel vrouwen zal er wat stress zijn wanneer ze merken dat ze minder goed gaan horen. Ze zien zichzelf dan al met zo’n lelijk en log gehoorapparaat lopen. Stress hoeft niet! Lees hier wat je kunt doen als je minder goed gaat horen!

Gratis hoortest online:

Een eerste stap op weg naar een eventueel hoorapparaat voer je eenvoudig en snel thuis uit. Wanneer je op internet de woorden ‘ gratis hoor test online’ intypt zie je een aantal mogelijkheden om zelf je gehoor te testen. Voordat je begint met testen krijg je wat richtlijnen voor de instellingen van je computer; dit wijst zich vanzelf. De verschillende testen komen allemaal op hetzelfde neer: aan de hand van korte filmpjes met verschillende achtergrondgeluiden moet je een vraag beantwoorden. 

Als je gehoor inderdaad minder is, zul je niet alle vragen goed kunnen beantwoorden. Na afloop van de gehoor test moet je wat gegevens over jezelf invullen en dan kun je de resultaten van de test simpel via de computer verzenden. Na korte tijd krijg je, ook online, de uitslag van jouw gehoortest. Als de resultaten van de gratis hoortest online aanleiding geeft voor verder onderzoek ga je naar de huisarts.

De huisarts:

Bij de huisarts zal gekeken worden of er oorzaken voor je verminderd gehoor zijn die van tijdelijke aard zijn en eenvoudig opgelost kunnen worden. Denk hierbij aan het hebben van teveel oorsmeer of een oorontsteking. Eventueel kan de huisarts je nog doorsturen naar een KNO-arts. Als hier geen oorzaken gevonden die op te lossen zijn met medicijnen komt een bezoek aan de audicien aan de orde.

Bij de audicien:

Nadat je hebt gecontroleerd of het bedrijf van jouw keuze gecertificeerd is en de medewerkers gediplomeerd zijn, kun je je problemen vertellen. Hier zal ook een gehoortest uitgevoerd worden. Als blijkt dat jouw problemen met je gehoor opgelost kunnen worden met een hulpmiddel, laat je je uiteraard uitgebreid voorlichten. Voor dames is het vaak van belang dat de apparaatjes onzichtbaar in het oor verborgen zitten.

Afhankelijk van de aard van je verminderde gehoor zijn er verschillende opties. Laat je goed voorlichten. De basisapparaatjes worden vrijwel altijd volledig door je zorgverzekering vergoed. Als er wat meer speciale snufjes aan te pas komen, wordt er vaak een eigen bijdrage gevraagd door de verzekering. Uiteraard hangt dit af van de manier waarop je verzekerd bent. In ieder geval zijn de huidige apparaatjes van een prima kwaliteit en worden ze steeds kleiner, dus minder zichtbaar.

Bron: https://www.vanboxtelhoorwinkels.nl/gehoortest